ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δήλωση Μ. Σάλλα για τη δέσμευση μεριδίων στην Παγκρήτια Τράπεζα

Δήλωση Μ. Σάλλα για τη δέσμευση μεριδίων στην Παγκρήτια Τράπεζα

Σκοπιμότητα διαβλέπει πίσω από τη «δέσμευση μεριδίων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα» ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Η δέσμευση αφορά τις μερίδες που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα και προήλθε από την Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων, επικεφαλής της οποίας είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη. Η δέσμευση αφορά τόσο τις μερίδες του κ. Σάλλα όσο και εταιρειών συμφερόντων του που επίσης μετέχουν στην Παγκρήτρια Τράπεζα.

Εκκρεμότητες

Οπως έγινε γνωστό, η δέσμευση έγινε όχι για συγκεκριμένη υπόθεση αλλά λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει ο κ. Μιχάλης Σάλλας και οι οποίες βρίσκονται σε ανακριτική έρευνα ή σε έρευνα από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Σάλλας δήλωσε ότι δεν θεωρεί τυχαίο «ούτε τον χρόνο ούτε τα κίνητρα των διαρροών συγκεκριμένης δημόσιας αρχής», όπως σημειώνει.

Υποστηρίζει πως η δέσμευση, για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα, «πέραν του ότι ανάγεται σε παρελθόντα χρόνο και έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφού δεν είμαι μεριδιούχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αφορά την πολυμετοχική Lyktos Participations, εταιρεία αποκλειστικού σκοπού, στην οποία συμμετέχω ως μέτοχος.

»Η εταιρεία ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε υπόθεση σχετική με την Τράπεζα Πειραιώς και ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν η συμμετοχή και η ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η δέσμευση των μεριδίων από την Αρχή συνδέθηκε ανεξήγητα με δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς σε επιχειρηματικό όμιλο, το οποίο από μηνών έχει εξοφληθεί ολοσχερώς, και ουδόλως αφορά τη Lyktos Participations».

«Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα», συνεχίζει στη δήλωσή του ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, «δέχομαι επιθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζω με κάθε νόμιμο μέσο.
Σε όλη αυτή τη συγκυρία δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ότι σημαντική βλάβη υφίσταται παράλληλα και ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών».

Δικαστικές ενέργειες

«Εχω ήδη επιδιώξει με τις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσω να το πράττω, για την αποκατάσταση της φήμης, του ονόματος και της περιουσιακής μου ζημίας. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που παρουσιάζονται, συνεχίζω κανονικά τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες», καταλήγει ο κ. Σάλλας.