Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/12/18)

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία η συμφωνία Eurobank – Cerved για την EPS

Στο τελικό στάδιο είναι η συμφωνία της Eurobank με έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών αξιολόγησης και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, τον ιταλικό όμιλο Cerved, για τη μεταβίβαση της Eurobank Property Services (EPS). Η EPS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με δραστηριότητα στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στη Σερβία, με πάνω από 50.000 εκτιμήσεις ακινήτων τον χρόνο. Η EPS, αν και με τη συμφωνία πώλησης αποσχίζεται από τον όμιλο της Eurobank, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη συγχώνευση του ομίλου της Eurobank με την Grivalia, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει τη μεταβίβαση των ακινήτων στη νέα Eurobank, ενώ υπό την ένταξή της στον ιταλικό όμιλο αναμένεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά και στη διαχείριση των ακινήτων στο πλαίσιο της τιτλοποίησης των δύο χαρτοφυλακίων δανείων (2+7 δισ. ευρώ) που προγραμματίζει η Eurobank.

Σάστισαν οι απόστρατοι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων όταν βρέθηκαν προχθές μπροστά στο ΑΤΜ και είδαν το ποσό των αναδρομικών που είχε πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Και αυτό γιατί τα ποσά που πήραν ήταν «κουρεμένα», όπως αναφέρουν, ακόμα και πάνω από 60%-70%. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις αποστράτων οι οποίοι είδαν στον λογαριασμό τους αναδρομικά που δεν ξεπερνούσαν τα 300-400 ευρώ, ενώ κάποιοι λίγοι είδαν ακόμα και μόλις 44 ευρώ. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ακόμα και όταν τα έτη προϋπηρεσίας και ο βαθμός είναι ίδιος. Οι διαφορές, όπως τονίζουν, ξεκινούν από τα 250 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 1.200 ευρώ.

Ενστολοι καταγγέλλουν ότι ενώ με βάση τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας περίμεναν να εισπράξουν 2.750 ευρώ, είδαν στον λογαριασμό τους το ποσό των 313 ευρώ.

Κόκκινα δάνεια 2,1 δισ. πούλησε η Alpha στην Hoist

Λίγο πριν από την εκπνοή του έτους η Alpha Bank ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων συνολικού υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 1,3 δισ. ευρώ στην εταιρεία Hoist Finance. Οπως είχε ανακοινώσει η τράπεζα, η συμφωνία με την Hoist Finance για το πακέτο Mercury ολοκληρώθηκε έναντι τιμήματος 76 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας και θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του 2018. Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρεία Cepal Hellas.

Ψηφιακή πίεση από Τουρκία

Μας «τρέχουν» οι Τούρκοι για τη μετάβαση στο νέο πρότυπο ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος DVB-T2. Η Ελλάδα σκόπευε να περάσει στο νέο πρότυπο το 2021, αλλά η πρόθεση της γείτονος να μεταβεί απευθείας στο νέο πρότυπο –ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τη μετάβασή της στο σύστημα DVB– μας βάζει σε πίεση. Η χώρα μπορεί να καθυστερήσει τη μετάβαση αν θέλει, αλλά οι Τούρκοι θα καταλάβουν στις όμορες περιοχές τις συχνότητες που θα θέλουν οι ίδιοι. Αν η χώρα μας επισπεύσει, τότε οι Τούρκοι θα διαβουλευθούν, οι συχνότητες θα συντονιστούν και δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρεμβολών. Αλλά δεν είναι μόνον το πρόβλημα ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Είναι και το γεγονός πως η ΕΡΤ βρίσκεται μια γενιά πίσω στην ψηφιακή μετάδοση και όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, δεν είναι έτοιμη για τη μετάβαση. Σε αντίθεση με την ιδιωτική Digea που είναι καθόλα έτοιμη να μεταβεί στο νέο πρότυπο, όποτε της ζητηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή