Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/01/19)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρίδι ο άλλοτε θησαυρός των ακινήτων

Πριν από μία δεκαετία, μία από τις αγαπημένες «ασχολίες» των διοικήσεων των εισηγμένων και μη εταιρειών ήταν η επεξεργασία σεναρίων αξιοποίησης της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που είχαν αρχίσει να συσσωρεύουν αρκετές εταιρείες, από αλυσίδες λιανικής πώλησης μέχρι βιομηχανίες, οι οποίες αναπτύσσονταν και αποκτούσαν συνεχώς νέα ακίνητα, αποθήκες, βιομηχανικές εκτάσεις κτλ. Μάλιστα, η σταδιακή αυτή ενασχόληση με τα ακίνητα αποτυπωνόταν συχνά και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, καθώς ακόμη τα ακίνητα θεωρούνταν περιουσιακό στοιχείο με προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών. Η σημερινή εικόνα, μετά την κρίση που μεσολάβησε, δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Πλειστηριασμοί από τις τράπεζες, αναγκαστικές πωλήσεις των ίδιων των εταιρειών για άντληση ρευστότητας βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη, τη στιγμή που ακόμη και η κατοχή ακινήτων που δεν αποφέρουν κάποιο έσοδο επιβαρύνει τον ισολογισμό μιας επιχείρησης. O tempora o mores…

Εως 15 Ιανουαρίου η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν στην εφορία τον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά η ΑΑΔΕ θα επιβάλει πρόστιμα, τα οποία είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και φθάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Αναζητούν λύσεις για τους νησιώτες

Ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κλεισίματος υποκαταστημάτων τραπεζών συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Εργο της ομάδας εργασίας είναι η αναζήτηση λύσεων και η διαμόρφωση προτάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κλεισίματος υποκαταστημάτων τραπεζών στους καταναλωτές και ιδιαίτερα σε αυτούς που ζουν σε νησιωτικές περιοχές. Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Νέα διορία έδωσε η ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ

Να μην ενεργοποιήσει ακόμη το τελεσίγραφο που είχε θέσει στη ΛΑΡΚΟ αποφάσισε η ΔΕΗ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα, η ΔΕΗ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τον εφοδιασμό της ΛΑΡΚΟ με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2019. Σημειώνεται ότι αρχικά η ΔΕΗ είχε θέσει ως καταληκτική προθεσμία την 1η Ιανουαρίου 2019 για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης ως προς την αποπληρωμή των ανεξόφλητων οφειλών ύψους 298 εκατ. ευρώ και την άμεση πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών ρεύματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή γίνεται με πνεύμα καλής θέλησης και ότι οι προτάσεις της ΛΑΡΚΟ ουδόλως ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί… Η καλή θέληση μάλλον υπαγορεύεται άνωθεν.

Διαφημίζουν μια ανύπαρκτη υπηρεσία

Για εμπαιγμό χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας, και συγκεκριμένα την υπηρεσία 15512, ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ενωση». Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, την ώρα που η παραβατικότητα είχε αγγίξει «κόκκινο» και χιλιάδες εργαζόμενοι προσπαθούσαν να καταγγείλουν στον 5ψήφιο αριθμό του ΣΕΠΕ τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, από την Παρασκευή 21/12/2018 το μεσημέρι έως τη Δευτέρα 24/12/2018 το πρωί (που ήταν κλειστές οι επιθεωρήσεις εργασίας) έβγαινε τηλεφωνητής, παραπέμποντας σε ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών. Αλλά και όταν οι εργαζόμενοι επικοινωνούν με το 15512 σε ώρες και ημέρες λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, τους παραπέμπουν στις τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας. «Ποιος ο λόγος να λειτουργεί και να διαφημίζεται προς το κοινό μια τέτοια υπηρεσία, εάν δεν υπάρχει εξυπηρέτηση την ώρα που την έχουν ανάγκη οι χρήστες;» διερωτώνται οι συνδικαλιστές και ζητούν από το υπουργείο Εργασίας ή να καταργήσουν εντελώς τη γραμμή ή να τη μετατρέψουν σε πολυδύναμο κέντρο 24ωρης υποδοχής και διεκπεραίωσης καταγγελιών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή