Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/01/19)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, λέει η Citi

Θετικό γεγονός για την Ελλάδα χαρακτηρίζει η Citigroup τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, επισημαίνοντας πως αν και οι κάλπες θα πρέπει να «στηθούν» το αργότερο έως τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αυξήσει την πιθανότητα πρόωρων εκλογών την άνοιξη. Με τη Ν.Δ. να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, μια συντηρητική κυβέρνηση θα ήταν περισσότερο φιλική προς την αγορά και τις επιχειρήσεις από τη σημερινή, όπως τονίζει. Η αμερικανική τράπεζα παράλληλα προειδοποιεί πως οι δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας επιμένουν, ενώ οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες από τις διακυμάνσεις της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών, οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικά τον κύριο χρηματοδοτικό δίαυλο για την οικονομία. Επίσης, η δυνητική ανάπτυξη παραμένει χαμηλή, λόγω των φτωχών δημογραφικών τάσεων. Ετσι, η Citi εκτιμά πως την επόμενη πενταετία η ανάπτυξη θα σημειώσει επιβράδυνση σε επίπεδα αρκετά κάτω του 2%.

Οι κ. Μίχος και Μάργαρης στην επιτροπή της διασύνδεσης

Στον ορισμό εκπροσώπου στην πενταμελή τεχνική επιτροπή για τη διαλειτουργικότητα της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με τα υπόλοιπα τμήματα του έργου κοινού ενδιαφέροντος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ προχώρησε η Αριάδνη Interconnection. Ειδικότερα, την εκπροσώπηση της εταιρείας ειδικού σκοπού θα αναλάβει ο Δημήτρης Μίχος, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά, του ΑΔΜΗΕ, χρέη εκπροσώπου θα επιτελέσει ο Γιάννης Μάργαρης, γενικός διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής, καθώς και αντιπρόεδρός του.

Δεκαέξι ιδιόκτητα ακίνητα πούλησε η Πειραιώς

Την πώληση 16 ιδιόκτητων ακινήτων της ολοκλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς στη δημοπρασία του Ιανουαρίου που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας properties4sale.gr. Τα ακίνητα που πουλήθηκαν ήταν αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ ενδιαφέρον συμμετοχής στη δημοπρασία εκδήλωσαν περισσότερα από 148 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας αυξάνονται διαρκώς και ανέρχονται σε πάνω από 12.000 άτομα, ενδεικτικό του επιτυχημένου μοντέλου που εισήγαγε η Πειραιώς Real Estate.

Με συμβουλευτικό πλέον χαρακτήρα το ΔΝΤ

Συμβουλευτικό χαρακτήρα θα έχει η παρουσία του Διεθνούς Nομισματικού Ταμείου στην αποστολή των θεσμών που θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, είπε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις (φωτ.). Εξήγησε ότι δεν υπάρχει οικονομική συνιστώσα, καθώς το πρόγραμμα έχει τελειώσει και βρισκόμαστε στην περίοδο της μεταπρογραμματικής εποπτείας, η οποία περιλαμβάνει αρκετές επισκέψεις αποστολών για διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές και για παροχή συμβουλών και υποστήριξης στον τομέα της ανάλυσης. Εμείς να προσθέσουμε, απλώς, ότι και κατά το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε «οικονομική συνιστώσα» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά οι «συμβουλές» ήταν ενίοτε φαρμακερές.

Ενα σημαντικό κενό στην Επ. Ανταγωνισμού

Με υπηρεσιακό γενικό διευθυντή λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πρόεδρος της οποίας είναι πλέον η Βασιλική Θάνου (φωτ.), καθώς ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η ολομέλεια για να επιλέξει τον νέο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η θητεία της τέως γενικής διευθύντριας της ανεξάρτητης αρχής Διονυσίας Ξηροκώστα, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προχωρήσει εγκαίρως οι διαδικασίες για την προκήρυξη της θέσης. Ετσι, εδώ και μερικές ημέρες εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή ο κ. Κ. Κωστόπουλος, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως διευθυντής νομικής τεκμηρίωσης της Επιτροπής. Οπως πληροφορείται η στήλη, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων έχουν γίνει, με κάποιους από τους υποψηφίους να προέρχονται από την Ε.Α. και κάποιους όχι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύχονται να συνεδριάσει η ολομέλεια της Ε.Α. για να επιλέξει τον νέο γενικό διευθυντή ή διευθύντρια, καθώς μια τόσο σημαντική Αρχή, όπως επισημαίνουν, δεν μπορεί να λειτουργεί με υπηρεσιακό διευθυντή, αν και τυπικά κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έξι μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή