Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/01/19)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πούλησε και το τελευταίο «πακέτο» ο κ. Κούτρας

Μηδένισε τη συμμετοχή του στον όμιλο Ελλάκτωρ ο κ. Δημήτρης Κούτρας, εισπράττοντας άλλα 2,89 εκατ. ευρώ, καθώς πωλήθηκε πακέτο 2.314.590 μετοχών αντί 1,25 ευρώ. Πλέον, η μόνη μέτοχος της οικογένειας Κούτρα είναι η κόρη του ιδρυτικού στελέχους, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει περί το 1,1% του μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ρευστοποιηθεί και αυτό στο εγγύς μέλλον. Συνολικά, τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Κούτρας είχε διαθέσει άλλα δύο πακέτα μετοχών του στην «Ελλάκτωρ», εισπράττοντας 10,1 εκατ. ευρώ. Ετσι, το συνολικό ποσό που έλαβε για τις μετοχές του στον όμιλο, που πλέον διοικείται από τους αδελφούς Καλλιτσάντση, ανήλθε σε περίπου 13 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες επισημοποιήθηκε και η μετοχική συνεργασία του κ. Κούτρα με την Intrakat, καθώς προχώρησε στην αγορά του 20% της εισηγμένης, αντί ποσού 8 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί στο τέλος του περασμένου Αυγούστου.

Νωρίτερα οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

Νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Φεβρουαρίου, καθώς λόγω Χριστουγέννων οι προηγούμενες πληρωμές έγιναν στις 20 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα τώρα οι συνταξιούχοι να έχουν… ξεμείνει από ρευστό. Για να μειωθεί η χρονική απόσταση μεταξύ των δύο πληρωμών, για τους συνταξιούχους που προέρχονται από το ΙΚΑ και το Δημόσιο οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους την  ερχόμενη Παρασκευή 25/1/2019, αντί της 30ής Ιανουαρίου. Τη  Δευτέρα 28/1/2019  (αντί  της 1ης Φεβρουαρίου) θα γίνουν οι πληρωμές μη μισθωτών του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. 

Βελτιώνονται τα 5ετή, πιο κοντά η έξοδος στις αγορές

Συνεχίζεται η αδιάκοπη βελτίωση στα ελληνικά 5ετή ομόλογα, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η άνοδος του πολιτικού θερμόμετρου, «μυρίζοντας» έτσι όλο και πιο έντονα έξοδο στις αγορές. Η απόδοση στην 5ετία έχει υποχωρήσει πλέον στο 3% και στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουλίου, έχοντας σημειώσει πτώση της τάξης του 8,5% σε περίπου μία εβδομάδα. Tο spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου έχει συρρικνωθεί στις 330 μονάδες βάσης από 474 που ήταν κατά την έκδοση του 5ετούς τον Ιούλιο του 2017.

Αρωμα γυναίκας στην Τράπεζα Αττικής

Αρωμα γυναίκας φημολογείται ότι θα υπάρξει στην Τράπεζα Αττικής, καθώς δύο γυναίκες φέρονται υποψήφιες για τη θέση του προέδρου στην τράπεζα σε αντικατάσταση του σημερινού, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Η μία μάλιστα από αυτές είναι το στέλεχος της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, κυρία Κερασίνα Ραφτοπούλου. Η απομάκρυνση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη είναι αποτέλεσμα του πρόσφατου έντονου διαπληκτισμού που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Θόδωρο Πανταλάκη, επί του οποίου χειροδίκησε. Με το πρωτοφανές συμβάν ασχολήθηκε η ΤτΕ, ως εποπτεύουσα αρχή, καλώντας σε απολογία τα δύο μέρη.

«Ναι» από Επιτροπή Ανταγωνισμού για IBG

Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έλαβε η μεταβίβαση της Επενδυτικής Τράπεζας (IBG) στην εταιρεία Ireon Ιnvestments, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της πώλησης της τράπεζας από την Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα. Η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν μάλλον τυπική, καθώς η εν λόγω εξαγορά δεν δημιουργεί θέματα ανταγωνισμού, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό γιατί η έγκριση του επόπτη είναι καθοριστική σε σχέση με τα σχέδια ανάπτυξης που έχει ο νέος μέτοχος για την IBG, αλλά και τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη διοικητική ομάδα της τράπεζας. Εκτός από τη μετονομασία της IBG, στους σχεδιασμούς του νέου μετόχου είναι η αύξηση του δικτύου των καταστημάτων στα 20 έως 25, προκειμένου να αποκτήσει ένα κρίσιμο μέγεθος και να απευθυνθεί σε ευρύτερες κατηγορίες πελατών, δηλαδή τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες, κάτι που σηματοδοτεί και η ανάληψη καθηκόντων CEO από τον κ. Δημήτρη Κυπαρίσση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή