Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/03/19)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 5 Μαρτίου το βιβλίο του ομολόγου της Aegean

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της Aegean Airlines για το 7ετές ομολογιακό δάνειο ύψους έως 200 εκατ. ευρώ. Στις 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το εύρος της απόδοσης, ενώ η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και τις 7 Μαρτίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αντληθέντα κεφάλαια, η τελική απόδοση, η τιμή διάθεσης και το επιτόκιο. Συντονιστές – κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Euroxx Χρηματιστηριακή, ενώ ανάδοχοι θα είναι η Επενδυτική Τράπεζα (IBG) και η Pantelakis Securities. Τα ομολογιακά θα είναι ο βασικός τρόπος χρηματοδότησης της αγοράς του αιώνα, δηλαδή της απόκτησης έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo από την Airbus, με συνολική αξία τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ. δολαρίων. Τα πρώτα αεροσκάφη, που θα έρθουν με leasing στη χώρα, θα ενταχθούν στον στόλο της Aegean το προσεχές φθινόπωρο.

Φοβούνται στάση πληρωμών ενόψει της νέας ρύθμισης

Πληρώστε τις τρέχουσες εισφορές εάν θέλετε να ενταχθείτε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διεμήνυσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε μια προσπάθεια να ανακόψει το κύμα «δεν πληρώνω», που μεγέθυνε η προσδοκία της νέας ρύθμισης. Οσο για την αναφορά της Κομισιόν που προκάλεσε ανησυχία σε χιλιάδες ασφαλισμένους, ο υφυπουργός, αφού επανέλαβε ότι η ρύθμιση θα προχωρήσει, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν. Υποστήριξε, όμως, ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις.

Αντιδράσεις από τους φορείς του Ιπποδρόμου κατά της ΦΕΕ

Πυρ ομαδόν από τους φορείς του Ιπποδρόμου χθες στη Βουλή, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για τα επαγγελματικά σωματεία. Σχεδόν το σύνολο των φορέων έβαλε κατά της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, για την οποία, όπως υποστήριξε προχθές ο Γιώργος Βασιλειάδης, κάθε απόφασή της κατέληγε στο Νομικό Συμβούλιο. «Ή θα έπρεπε να την καταργήσουμε ή να την επανιδρύσουμε», είπε, σημειώνοντας ότι επελέγη το δεύτερο. Ακόμη και η Ν.Δ. επιφυλάχθηκε να αποσαφηνίσει τη στάση της κατά τη συζήτηση του ν/σ στην ολομέλεια.

Στον σχεδιασμό και οι επιχειρήσεις

Στη ρύθμιση που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο για τους οφειλέτες του Δημοσίου θα μπουν, εκτός από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και οι επιχειρήσεις. Μάλιστα, τονίζουν ότι τις επόμενες ημέρες η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποσταλεί στους θεσμούς για αξιολόγηση και παρατηρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε τι θα πουν οι θεσμοί και αν τελικά θα δώσουν το πράσινο φως για την ενεργοποίησή της.

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί είναι αρνητικοί, καθώς θεωρούν ότι η φορολογική διοίκηση έχει εισπράξει τα τελευταία χρόνια σημαντικά έσοδα από τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Αύξησε το ποσοστό της στη Eurobank η RWC

Πάνω από 5% ανέβασε το ποσοστό της στην Eurobank η εταιρεία RWC Asset Advisors, εξέλιξη που ερμηνεύει και τις συναλλαγές με τη μορφή «πακέτων» που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η RWC ανήλθε στις 21 Φεβρουαρίου σε 5,23% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΧΣ, ενώ εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΧΣ, το ποσοστό ανήλθε σε 5,36%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 114.328.108 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank. Η RWC κατέχει τα προαναφερθέντα δικαιώματα ψήφου υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας επενδύσεων σε 9 επενδυτικά κεφάλαια και τόσο η διαχείριση χαρτοφυλακίου όσο και η λήψη αποφάσεων ψήφου λαμβάνονται από την RWC. Να σημειωθεί ότι η μετοχή της τράπεζας έκλεισε χθες με άνοδο 9,05% στα 0,669 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή