Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/05/19)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΑΔΜΗΕ περιμένει τους δικηγόρους της ΡΑΕ

Μπορεί η ΡΑΕ να υπερασπίστηκε μέχρι παρεξηγήσεως την οπτική του ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική με τρόπο και διαδικασίες που να καταλήγουν τελικά στο να υλοποιηθεί ως εθνικό έργο, φαίνεται όμως ότι δυσκολεύεται να το πάρει πάνω της. Για να προχωρήσει ο ΑΔΜΗΕ στη δημοσίευση των τευχών διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της διασύνδεσης ως εθνικού έργου, η ΡΑΕ θα πρέπει να εγκρίνει το αναθεωρημένο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Διαχειριστή που θα αναφέρεται σε εθνικό έργο και όχι σε PCI. H ολομέλεια της ΡΑΕ, ωστόσο, αποφεύγει να συνεδριάσει για το θέμα, με αποτέλεσμα ο ΑΔΜΗΕ να μην μπορεί να δημοσιοποιήσει τα τεύχη της διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της διασύνδεσης, που ήταν έτοιμος να βγάλει στον αέρα από τις 22 Απριλίου.

Η ΡΑΕ φοβούμενη αγωγές φαίνεται να αναζητάει μια νομική φόρμουλα που να τη διασφαλίζει, η οποία όμως δεν είναι εύκολο να βρεθεί.

Παρελθόν από τη Γ.Γ. Εμπορίου ο κ. Δ. Αυλωνίτης

Χωρίς επικεφαλής είναι εκ νέου η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Ο κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, 16 μήνες μετά την τοποθέτησή του σε αυτό το αξίωμα, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή στις 24 Απριλίου 2019 (δεν εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας, αλλά η σχετική απόφαση έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια»). Ο λόγος της παραίτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο κ. Αυλωνίτης, αν και με προφίλ τεχνοκράτη και με γνώση των θεμάτων, δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί πλέον από τον νόμο για τους γενικούς γραμματείς.

Αγνοούνται οι εγγυητικές από τον όμιλο Καλογρίτσα

«Σιγή ασυρμάτου» εξακολουθεί να ισχύει αναφορικά με το αν και πότε ο όμιλος Καλογρίτσα θα προσκομίσει (και κυρίως από πού) τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης που οφείλει, προκειμένου να υπογράψει τις συμβάσεις για τις δύο εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου, στις οποίες έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης. Η σχετική προθεσμία λήγει, όπως μαθαίνουμε, αύριο, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη. Μάλιστα, από το ΤΜΕΔΕ, που είχε παράσχει στις εταιρείες Καλογρίτσα εγγυητικές δήλωναν χθες άγνοια για το ζήτημα…

Χωρίς τον Ντ. Κοστέλο το κλιμάκιο της Κομισιόν

Χωρίς τον επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, άρχισαν χθες οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Ο Ιρλανδός, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τα πυρά της κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναμένεται, μάλλον, να εμφανιστεί σήμερα. Η φυλλορροή συνεχίζεται αύριο από την άλλη πλευρά του τραπεζιού, καθώς στο κλείσιμο των διαπραγματεύσεων δεν θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Ενδείξεις μιας διαπραγμάτευσης χωρίς εντάσεις, ενόψει ευρωεκλογών; Ισως. Τα μαντάτα, πάντως, θα τα μάθουμε στις 5 Ιουνίου, στην έκθεση της Κομισιόν.

Εξι προσφορές σε ΕΤΕ για το χαρτοφυλάκιο Mirror

Εξι επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προσφορές για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Mirror, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών δανείων που πουλάει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του στόχου για μείωση των NPEs, από τα 15,4 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2018 στα 4,3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2021. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η αξιολόγηση των προσφορών για το χαρτοφυλάκιο Symbol, που περιλαμβάνει δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις ονομαστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η πώληση ενός ακόμη πακέτου με εξασφαλίσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ, που θα «τρέξει» το δεύτερο εξάμηνο. Για το χαρτοφυλάκιο Symbol έχουν υποβληθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά κεφάλαια Centerbridge, Elliott, Ellington και Fortress, με τους δύο πρώτους, δηλαδή Centerbridge και Elliott, να καταθέτουν κοινή προσφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή