Ο ΔΗΚΤΗΣ (30/05/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

Παράταση έως τις 10 Ιουνίου έλαβε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η συμμετοχή μέχρι σήμερα δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο στόχος ήταν η αποχώρηση περίπου 1.000 εργαζομένων, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή δεν ήταν πάνω από 400 άτομα, και γι’ αυτό αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης. Το κόστος για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχει υπολογιστεί έως και 100 εκατ. ευρώ και το ανώτατο όριο αποζημίωσης είναι οριακά χαμηλότερο από το προηγούμενο, δηλαδή έως 170.000 ευρώ από 180.000 ευρώ. Στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο από 10.606 άτομα στο τέλος του 2018 να περιοριστεί στους 7.000 εργαζομένους μέχρι το τέλος του 2021 και θα επιτευχθεί μέσα και από την αποεπένδυση σε μια σειρά θυγατρικές, όπως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η μεταβίβαση της Banca Romaneanska, του δικτύου των καταστημάτων στην Αίγυπτο και της θυγατρικής στην Κύπρο.

Επενδύσεις 310 εκατ. ευρώ από Motor Oil στην Κόρινθο

Την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος ύψους 310 εκατ. ευρώ στα διυλιστήρια της Κορίνθου εντός του 2019 ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ομίλου της Motor Oil, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές. Με την επένδυση αυτή, όπως είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης, το διυλιστήριο θα είναι σε θέση να βελτιώσει την παραγωγή των προϊόντων βενζίνης με υψηλότερα οκτάνια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2019 και η επένδυση, που αναμένεται να προσθέσει από 90 εκατ. έως 100 εκ. ευρώ στα EBITDA, θα είναι έτοιμη το 2021.

Αύξηση κερδών και τζίρου για Briq Properties ΑΕΕΑΠ

Η προσθήκη νέων ακινήτων ενίσχυσε τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης Briq Properties ΑΕΕΑΠ, θυγατρικής του ομίλου Infoquest. Κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 27,1% σε 627.000 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη έπειτα από φόρους διαμορφώθηκαν σε 172.000 ευρώ, έναντι κερδών 213.000 ευρώ. Η πτώση αυτή αποδίδεται κυρίως στην πρόβλεψη 134.000 ευρώ, που αφορά το 50% της συνολικής ετήσιας υποχρέωσης καταβολής ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Briq απέκτησε, μεταξύ άλλων, δύο ξενοδοχειακά ακίνητα σε Πάρο και Τήνο.

Υπηρεσιακός γενικός γραμματέας Εμπορίου

Αλλιώς τα υπολόγιζαν, αλλιώς ήρθαν τα πράγματα. Αν και όταν παραιτήθηκε ο κ. Δ. Αυλωνίτης από το αξίωμα του γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή είχε αποφασισθεί να καλυφθεί η θέση του μετά τις ευρωεκλογές, στις 15 Μαΐου τοποθετήθηκε ο κ. Σ. Μασγανάς, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Τούτο έγινε προκειμένου να «τρέξουν» γρήγορα κάποιες αλλαγές στα επιμελητήρια και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, με βάση την προσφάτως θεσπισθείσα νομοθεσία, οι οποίες προβλέπουν την έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων. Αυτό, πάντως, που δεν προλαβαίνει να θεσπίσει η κυβέρνηση και μένει στο συρτάρι είναι το νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Καλοκαιρινές επιδοτήσεις για αγρότες «μαϊμού»

Μία ακόμη παράταση στις επιδοτήσεις αγροτών «μαϊμού» μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος έδωσε η ΔΕΗ. Με προφανή στόχο την αλίευση ψήφων από τη μεγάλη δεξαμενή των αγροτών η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες την παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο, η οποία λήγει στο τέλος Μαΐου, για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η πρώτη παράταση δόθηκε πέρυσι στις 27 Σεπτεμβρίου για το τέλος Μαΐου 2018 έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Ενέργειας. Οι δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου που είναι κατά 40% χαμηλότερο από το τιμολόγιο των οικιακών καταναλωτών, ανέρχονται σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, στις 230.000. Περισσότεροι από 30.000 εξ αυτών, με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, απολαμβάνουν χαμηλό τιμολόγιο ρεύματος. Σύνηθες, σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ, είναι το φαινόμενο της σύνδεσης της αγροτικής κατανάλωσης με οικίες, ακόμη και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Το καθεστώς αυτό ωστόσο παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή