Ο ΔΗΚΤΗΣ (27/06/19)

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τονωτική ένεση 53 εκατ. στην Attica Group

Συμβάσεις δανεισμού με πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους 53 εκατ. ευρώ, συνήψε η Attica Group, με τα 43,9 εκατ. να πηγαίνουν για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων που έληγαν εντός του μήνα και το υπόλοιπο να ενισχύει τη ρευστότητα του ακτοπλοϊκού ομίλου. Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ανάφης το «Blue Star Patmos», με την Attica Group να δίνει λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, αφού το νησί είχε μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν. Το «Blue Star Patmos» θα εξυπηρετεί δύο φορές την εβδομάδα την Ανάφη, προεκτείνοντας το δρομολόγιό του μετά την προσέγγιση στο λιμάνι της Σαντορίνης. Η ανάγκη αυτής της δρομολόγησης ανέκυψε όταν πριν από μερικές ημέρες η Sea Jets, που προσέγγιζε εκεί με το πλοίο της «Aqua Jewel», ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πως το αποσύρει «λόγω βλάβης», αν και οι επαγγελματίες του νησιού, σε επιστολή διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας, υποστηρίζουν ότι «απέπλευσε από το νησί μας με κατεύθυνση τις Αζόρες, χωρίς βλάβη, παρά τον αντίθετο ισχυρισμό του υπουργείου».

Επίθεση Τραμπ στη Βεστάγκερ για τεχνολογικούς κολοσσούς

Λάβρος κατά της Μαργκρέτε Βεστάγκερ ήταν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, που κατηγόρησε την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού ότι «μισεί τις ΗΠΑ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο». Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται στην κ. Βεστάγκερ για τον ίδιο λόγο για τον οποίο οι Ευρωπαίοι της απέδωσαν εύσημα: επειδή έθεσε με αποφασιστικότητα στο στόχαστρο της Κομισιόν τη μονοπωλιακή συμπεριφορά των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, Amazon, Apple και Google. Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Τραμπ, η κ. Βεστάγκερ δεν έπρεπε να μπαίνει στα χωράφια των ΗΠΑ και «μόνον οι αμερικανικές αρχές θα έπρεπε να ενάγουν την Google και τη Facebook».

Ξέχασαν να «συνδέσουν» την αντλία με την εφορία

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης. Πρόκειται για πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου. Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, ελέγχθηκαν 276 πρατήρια και διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης. Σε 148 πρατήρια διαπιστώθηκε ότι τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με τους ΦΗΜ. Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ.

Νέο QE αναμένει η Capital Economics

Ο Μάριο Ντράγκι θα φύγει με… «θόρυβο» εκτιμά η Capital Economics, καθώς μέχρι τη λήξη της θητείας του το φθινόπωρο αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις. Οπως σημειώνει, θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων από το -0,4% στο -0,5% πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει τη επανεκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Capital Economics, το QE θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει δύο χρόνια, με μηνιαίο ρυθμό αγορών ύψους 30 δισ. ευρώ. Με βάση τους εσωτερικούς κανόνες της ΕΚΤ, έχει αρκετό περιθώριο να αυξήσει το απόθεμα assets κατά 1 τρισ. ευρώ.

Στην κορυφή το Grand Resort Lagonissi

Σε «Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Ξενοδοχείο Πολυτελείας» αναδείχθηκε το Grand Resort Lagonissi, στο πλαίσιο των 26ων ετήσιων World Travel Awards. Η βράβευση ήταν αποτέλεσμα ψηφοφορίας επαγγελματιών τουρισμού και κοινού. Τα «ομόσταυλα» ξενοδοχεία του ομίλου Μαντωνανάκη, το Elounda Beach Hotel & Villas και το Elounda Bay Palace Hotel διακρίθηκαν επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, ως «Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Ξενοδοχείο Πολυτελείας με Βίλες» και ως «Κορυφαίο Πολυτελές Ξενοδοχείο της Μεσογείου», αντίστοιχα. Επίσης, βραβεύτηκαν αντιστοίχως ως «Κορυφαίο Ελληνικό Ξενοδοχείο 2019» και «Κορυφαίο Παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο της Ευρώπης 2019». Πηγές του ομίλου Μαντωνανάκη δηλώνουν πως «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η βράβευση για τα ξενοδοχεία μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στη φιλοσοφία μας, να υπηρετούμε με αφοσίωση τις αρχές της υψηλής φιλοξενίας των επισκεπτών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή