Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/06/19)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δικαιολογία και η πραγματικότητα

Δεν είναι εφικτή η αύξηση των συντάξεων χηρείας, ενημέρωσε χθες, ημέρα κατά την οποία πληρωνόταν η πλειονότητα των συνταξιούχων, ήτοι οι πρώην μισθωτοί προερχόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Επικαλέστηκε δε «τεχνικούς λόγους», όπως η πληθώρα περιπτώσεων και η ανάγκη υπολογισμού του ευνοϊκότερου για τους δικαιούχους τρόπου υπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι οι αυξήσεις για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των δικαιούχων θα ενσωματωθούν στο σύστημα πληρωμών των συντάξεων και θα καταβληθούν με αναδρομική ισχύ από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ (Παρασκευή 17 Μαΐου 2019). Το πότε το άφησε ανοικτό…

Οπως δεν έκανε και καμία αναφορά στο αν έχει δημιουργηθεί το αναγκαίο λογισμικό, καθώς η «Κ» έχει αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει ακόμη σύμβαση με την εταιρεία πληροφορικής που θα αναλάβει το έργο… 

Δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. της Lavipharm

Δύο επιπλέον νέα μέλη στο Δ.Σ. εξελέγησαν χθες στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Lavipharm, διευρύνοντας τον αριθμό των μελών του από έξι σε οκτώ. Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση εξέλεξε τη Σοφία Εφραίμογλου – Κουνενάκη και τον Δημήτριο Χριστόπουλο ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Lavipharm Θανάσης Λαβίδας αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας για το 2018, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 38% σε σχέση με το 2017, παρά την επιβάρυνση σε rebate και clawback που επιβλήθηκαν από την πολιτεία.

Ολοκληρώνεται η συμφωνία της Πανγαίας με την Τρ. Κύπρου

Το ποσό των 138 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβάλει μέχρι το τέλος Ιουλίου η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία απόκτησης 21 ακινήτων στην Κύπρο. Πωλητής είναι η Τράπεζα Κύπρου.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο συνολικής επιφάνειας άνω των 120.000 τ.μ., αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από γραφεία, καταστήματα αλλά και ένα ξενοδοχείο. Παράλληλα, η Πανγαία αποκτά και δύο ακίνητα στη Λ. Συγγρού, αντί 10 εκατ. ευρώ, όπου θα αναπτυχθεί ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων σε συνεργασία με την Dimand Real Estate.

Στο Carval κόκκινα δάνεια 1,2 δισ. της ΕΤΕ

Tο επενδυτικό fund Carval επικράτησε στον διαγωνισμό για την πώληση του πακέτου κόκκινων δανείων με την επωνυμία Mirror, που μεταβιβάζει η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει οφειλές από καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, τα οποία δεν συνοδεύονται από εξασφαλίσεις. Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο δανείων που αναλαμβάνει το Carval, το οποίο είχε επικρατήσει μαζί με την Intrum στο πρώτο παρόμοιο πακέτο που είχε πωλήσει η ΕΤΕ, το Earth. Αν κρίνουμε μάλιστα από το τίμημα που είχε επιτύχει η ΕΤΕ στο Earth, το οποίο ήταν στο 6% του ανεξόφλητου κεφαλαίου, πιθανολογείται ότι η τιμή και για το Mirror θα είναι εξίσου ικανοποιητική.

Δύσκολη υπόθεση η Ρουμανία για τον ΟΤΕ

Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 βρέθηκε χθες η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ. Ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε και τα 13 ευρώ, επίδοση που είχε να σημειωθεί από το καλοκαίρι του 2014. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και η χθεσινή είδηση ότι η Vivacom έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Telekom Romania Mobile. Ωστόσο, το κουβάρι παραμένει μπλεγμένο για τον ΟΤΕ. O λαλίστατος Βούλγαρος επιχειρηματίας Ρουσέφ Σπας, ο οποίος ελέγχει τη Vivacom και πρόσφατα απέκτησε την Telekom Albania από τον ΟΤΕ, φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, δηλαδή το υγιέστερο κομμάτι δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στη γείτονα. Αυτό το ενδιαφέρον αφήνει στον ΟΤΕ το μεγαλύτερο βαρίδι που έχει στη χώρα αυτή. Πρόκειται αναμφίβολα για την εταιρεία με δραστηριότητες στη σταθερή τηλεφωνία Telekom Romania, την οποία ελέγχει με συμμέτοχο το ρουμανικό δημόσιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή