Ο ΔΗΚΤΗΣ (09/08/19)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χρήστος Χάλαρης νέος διοικητής του ΕΦΚΑ

«Πέρασε» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του Χρήστου Χάλαρη στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ. Υπέρ ψήφισαν 11 βουλευτές (Ν.Δ. και Ελληνική Λύση), 6 βουλευτές ψήφισαν κατά (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) και 2 βουλευτές ψήφισαν «παρών» (ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25). «Η περίπτωση του Χρήστου Χάλαρη δεν είναι τυπική περίπτωση. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του πάλι ως υπουργός Εργασίας τότε που δεν υπήρχε ο ΕΦΚΑ. Μια περίοδος δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης, που υπεραμύνθηκε της επιλογής του. Στον καταιγισμό δε των ερωτήσεων που δέχθηκε, δήλωσε πως ο νόμος Κατρούγκαλου «έχει προβλήματα και θα αλλάξει», για να συμπληρώσει βέβαια ότι «οι αποφάσεις θα κινηθούν πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης». «Ο ΕΦΚΑ είναι ένα πολύ φιλόδοξο και απαιτητικό εγχείρημα», ανέφερε ο νέος διοικητής, που κατέστησε σαφές ότι στο επίκεντρο των δράσεών του θα βρεθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας απονομής των συντάξεων.

Στο ραντάρ και της Oak Hill Advisors η MIG

Εκτός από το αμερικανικών συμφερόντων fund Farallon, ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της Marfin Investment Group υπάρχει επίσης και από την επενδυτική εταιρεία Oak Hill Advisors, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και ως distress fund. Την ύπαρξη και δεύτερου ενδιαφερόμενου για χρηματοδότηση της MIG επιβεβαίωσε η τελευταία με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μάλιστα, η συζήτηση, σύμφωνα με τη MIG, γίνεται για την από κοινού χρηματοδότηση του ομίλου από τα δύο παραπάνω funds. Οριστική συμφωνία δεν υπάρχει, όμως η MIG εκφράζει την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται.

Απεβίωσε ο επικεφαλής της Βιοτέρ Γ. Μαυροσκότης

Ακόμη πιο επισφαλή αναμένεται να καταστήσει τη θέση της κατασκευαστικής εταιρείας Βιοτέρ ο αδόκητος χαμός του βασικού μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου της Γιώργου Μαυροσκότη. Ο  Μαυροσκότης απεβίωσε την 7η Αυγούστου, σε ηλικία μόλις 52 ετών, έπειτα από επτά μήνες νοσηλείας λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Η εταιρεία είχε προχωρήσει σε συμφωνία εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες το 2018, μηδενίζοντας τον τραπεζικό της δανεισμό, εκχωρώντας όμως συνολικά 23 ακίνητα. Η Βιοτέρ δεν έχει αναπτύξει παρουσία στα κατασκευαστικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Τα δύο ορόσημα για το μέλλον της ΔΕΗ

Δύο είναι τα ορόσημα για το μέλλον της ΔΕΗ σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη (φωτ.). Οπως είπε στον ΣΚΑΪ, το ένα είναι η 24η Σεπτεμβρίου και το άλλο η 31η Οκτωβρίου. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νέα έκθεση της Ernst & Young, που είναι ο ορκωτός ελεγκτής της, για τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης. Το δεύτερο ορόσημο σχετίζεται με τη συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Να υπενθυμίσουμε απλά πως στην προηγούμενη έκθεσή της, η Ernst & Young, σημείωσε για πρώτη φορά  ότι υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας…

Λουκέτα από ΑΑΔΕ σε τουριστικά θέρετρα

Το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιδίδονται εντατικά στο ψάρεμα… λαβρακίων στα νησιά, όπως κάθε χρόνο. Αυτήν τη φορά, η ψαριά περιλάμβανε και ένα πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Ρόδο, το οποίο «συνελήφθη» να μην έχει εκδώσει 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, ήτοι να έχει αποκρύψει συνολικά 16.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε η ποινή της αναστολής λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.  Νέοι καιροί, νέοι στόχοι για την ΑΑΔΕ… Κατά τα άλλα, πιο κλασικά, στη Σαντορίνη, τουριστικό γραφείο δεν είχε εκδώσει αποδείξεις εισιτηρίων για 32 άτομα, 120 ευρώ η κάθε μία, συνολικά για 3.840 ευρώ, ενώ φορολογικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν από ελεγκτές της ΑΑΔΕ που παρίσταναν τους πελάτες και σε κοσμηματοπωλείο. Και στις δύο επιχειρήσεις μπήκε λουκέτο για δύο ημέρες. Την ίδια ποινή, λουκέτο δύο ημερών, υπέστη και γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ στην Πάρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή