Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/09/19)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει μπροστά του Γολγοθά ο τουρισμός

Ο ελληνικός τουρισμός έχει μπροστά του «έναν Γολγοθά» προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την πτώχευση της Thomas Cook, προειδοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Ωστόσο, υπογράμμισε παράλληλα πως, από τη στιγμή που μεγάλο μέρος της εκτιμώμενης ζημίας αφορά το μέλλον, υπάρχει η δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό να μετριαστεί. Οσον αφορά το ύψος της ζημίας, σημείωσε πως δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως είπε, «θα τρέξουμε, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Οι αποφάσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες με βάση τρεις άξονες: στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων, ανάκτηση του χαμένου εδάφους μέχρι το τέλος του έτους.

Το υπουργείο θα εστιάσει, όπως σημείωσε, στις περιοχές που έχουν πληγεί, ενώ θα προωθήσει μια έξυπνη και εξελισσόμενη καμπάνια. Αρκεί να βρεθούν τα χρήματα, θα πρόσθετε κάποιος.

Ακυρώθηκε το έργο Digital Greece για νεοφυείς εταιρείες

Αλλο ένα έργο της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής ακύρωσε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για το έργο «Digital Greece – Fora για την καινοτομία, την τεχνολογία και τη νεανική επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Το έργο είχε προκηρυχθεί παραμονές εκλογών (04.06.2019), είχε αρχική ημερομηνία υποβολής προσφορών 1η Ιουλίου 2019 και διάρκεια σύμβασης τέσσερις μήνες. Εύλογα προκάλεσε απορίες σχετικά με τη σκοπιμότητά του, γεγονός που ενέτειναν και οι όροι επιλογής του αναδόχου.

Ηλεκτρονική απάτη με sms καταγγέλλει η «Κωτσόβολος»

Να αγνοήσουν sms με «πακέτα – δωροεπιταγές Κωτσόβολος», στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία, καλεί τους καταναλωτές η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της «Κωτσόβολος», τα sms είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση, ούτε μπορεί να ελέγξει. Πάντως, γίνεται διερεύνηση με τη βοήθεια των διωκτικών αρχών για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Το ΔΝΤ στη… μάχη κατά συμφερόντων

Μπορεί να έκανε την αυτοκριτική του για τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως την υποεκτίμηση της ύφεσης που προκάλεσε το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά σε μερικά πράγματα επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκτός από τις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και τον στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, που θεωρεί πάντα ότι θα έπρεπε να μειωθούν, ο Πίτερ Ντόλμαν, επικεφαλής της αποστολής του στην Αθήνα, επανήλθε χθες και σε άλλα, ίσως λιγότερο εμβληματικά, αλλά πάντως σταθερά από την αρχή των μνημονίων αιτήματά του. Ξεχωρίζει το άνοιγμα της αγοράς προϊόντων και –προς αυτή την κατεύθυνση– η μάχη κατά των κατεστημένων συμφερόντων. Αραγε θεωρεί ότι είναι τα ίδια συμφέροντα από την αρχή των μνημονίων ή άλλαξαν;

Ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου, ενώ σε εξέλιξη είναι οι ερευνητικές εργασίες στη ΒΔ Πελοπόννησο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Αυτό ανακοίνωσαν μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Ε&Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος Α.Ε., και ο Φοίβος Συμεωνίδης, διευθυντής γεωτρήσεων και παραγωγής της ΕΛΠΕ Upstream.

Οπως τονίστηκε στο συνέδριο, που διοργανώθηκε στην Πάτρα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς ενδεχόμενη ανεύρεση ενός μέσου κοιτάσματος 120 εκατομμυρίων βαρελιών θα σημάνει τη δημιουργία 300 νέων άμεσων θέσεων εργασίας και άλλων 1.000 έμμεσων θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή