Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/10/19)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

37.200 πελάτες στη νέα ρύθμιση οφειλών της ΔΕΗ

Υψηλή είναι η ανταπόκριση των καταναλωτών στο νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που άρχισε να εφαρμόζει η ΔΕΗ από την 1η Οκτωβρίου. Μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου περισσότεροι από 37.200 πελάτες έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εταιρεία. Πάνω από το 50% των διακανονισμών αφορά σε οφειλές έως 1.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που διακανονίστηκε υπερβαίνει τα 55.000.000 ευρώ. Στο σύνολο των ρυθμίσεων, περισσότερες από 12.000 έγιναν τηλεφωνικά με την απλοποιημένη διαδικασία στο 11770. Με τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις διακανονισμού η ΔΕΗ επιδιώκει τον περιορισμό των ανεξόφλητων οφειλών που συνεχίζουν να κινούνται στο αστρονομικό ποσό των 2,7 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί πως ο σχεδιασμός της ΔΕΗ περιλαμβάνει επίσης την τιτλοποίηση ανεξόφλητων οφειλών από την οποία στοχεύει να βάλει στα ταμεία της περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Παραιτήσεις στο υπερταμείο αποκάλυψε ο Τσακαλώτος

Τη λίαν ενδιαφέρουσα είδηση πως  κατόπιν αιτήματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα τα τρία μέλη που διορίζει η Ελλάδα στο Εποπτικό Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ (γνωστό και ως υπερταμείο) , δηλαδή οι κ.κ. Γεώργιος Ταβλάς, Ολγα Χαρίτου και Γεώργιος Σταμπουλής, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για μέλη που ο ίδιος, σε συμφωνία με τους πιστωτές (που διορίζουν τα άλλα δυο μέλη), τοποθέτησε εκεί, όχι χωρίς να εξετάσει πρώτα τις κομματικές περγαμηνές τους.

Η Ιntralot «πάει» στοίχημα και στο Νιου Χάμσαϊρ

Κοντά στο να αναλάβει υπηρεσίες στοιχηματισμού και στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ βρίσκεται η Intralot. Η εταιρεία μαζί με την Draft Kings βρίσκεται κοντά στην ανάληψη της διεξαγωγής του αθλητικού στοιχηματισμού. Η Draft Kings θα λάβει τη μερίδα του λέοντος, αφού επικεντρώνεται στις υπηρεσίες μέσω κινητού και καταστημάτων λιανικής, ενώ η Intralot θα εστιαστεί στα σημεία διάθεσης της πολιτειακής λοταρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Draft Kings πρόσφερε το 51% των ακαθάριστων εσόδων (GGR Tax) εφόσον της ανατεθεί αποκλειστικά ο αθλητικός στοιχηματισμός μέσω κινητού.

Σε καθεστώς προστασίας μπήκε η Creta Farms

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της βρίσκεται από χθες η Creta Farms, καθώς το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας για υπαγωγή της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή και σε επόμενο στάδιο θα εξετασθεί η κύρια αίτηση. Η εξέλιξη αυτή δίνει μια ανάσα στην εταιρεία, καθώς οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προς προμηθευτές υπερβαίνουν  τα 14 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 117 διαταγές πληρωμής. Αλλωστε, η αλλαντοβιομηχανία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «επιθετικές συμπεριφορές με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα».  

Παράταση ενός έτους για υδατοκαλλιέργειες

Προς παράταση, η οποία αναμένεται να είναι τουλάχιστον ενός έτους, οδεύει η χωροθέτηση των περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ). Η καταληκτική προθεσμία για τη χωροθέτησή τους είναι η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, αλλά μέχρι τώρα από τις 23 ΠΟΑΥ που προβλέπονται από το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει εκδοθεί μόνο για μία. Βεβαίως, για να δοθεί η παράταση, πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική διάταξη, κάτι που αναμένουν με αγωνία οι επιχειρήσεις του κλάδου να γίνει αυτές τις ημέρες μέσω κάποιας τροπολογίας σε νομοσχέδιο. Ας σημειωθεί ότι οι ΠΟΑΥ αποτελούν το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του κλάδου, ενώ, όσο εκκρεμεί η χωροθέτησή τους, δεν μπορεί να εκδοθεί καμία καινούργια άδεια για νέα μονάδα υδατοκαλλιέργειας. Και όλα αυτά την ώρα που ξένοι επενδυτές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα και η Τουρκία αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή μας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή