Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/12/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη απάντηση Λαγκάρντ για Στουρνάρα

Λήξαν είναι για την ΕΚΤ  το θέμα  εμπλοκής του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση Novartis, από τη στιγμή που αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ.) στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, που ανακίνησε το θέμα για άλλη μία φορά, με ερώτησή του. Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι –όπως πληροφορήθηκε η ΕΚΤ– οι έρευνες για τον κ. Στουρνάρα ανεστάλησαν στις 29 Αυγούστου και οι καταγγελίες εναντίον  του απεσύρθησαν επισήμως στις 17 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζοντας δε την απάντηση του προκατόχου της Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση του ίδιου ευρωβουλευτή στις 10 Αυγούστου 2018 για το ίδιο θέμα, η κ. Λαγκάρντ επισημαίνει ότι η ΕΚΤ σέβεται απολύτως την ελληνική Δικαιοσύνη. Σημειωτέον ότι ο  κ. Κούλογλου έστειλε  στην κ. Λαγκάρντ και στικάκι με ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, εκφράζοντας την ελπίδα να μην έχει την ίδια τύχη με το  στικάκι της «λίστας Λαγκάρντ». Η Γαλλίδα, προφανώς, δεν τσίμπησε.

Σίριαλ έγινε τελικά διαφήμιση για μουστάρδες

Για δικαίωσή της από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας κάνει λόγο η ΕΛΑΪΣ-Unilever σχετικά με τη διαφήμισή της «Νέες Hellmann’s με γεύση από τον τόπο σου». Κατά της διαφήμισης είχαν προσφύγει οι βιομηχανίες τροφίμων Κύκνος, Medifoods. Σύμφωνα με τη Unilever, η επιτροπή έκρινε ότι η διατύπωση «Ολα ελληνικά πια;» και συγκεκριμένα η λέξη «Ολα» είναι η μόνη που ενδέχεται να παρερμηνευθεί. Στην απόφαση, πάντως, αναφέρεται ότι η φράση «Μα όλα ελληνικά πια;» έχει αόριστη και διφορούμενη έννοια και είναι πιθανό να θεωρηθεί ότι αποδίδει ελληνική προέλευση σε όλα τα προϊόντα Hellmann’s.

Εφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο καθηγητής Γ. Αυλωνίτης

Στα αγαπημένα του θέματα, το μάρκετινγκ και την παραγωγική Ελλάδα, ήταν αφιερωμένη η τελευταία ομιλία του Γεωργίου Αυλωνίτη, ο οποίος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 70 ετών. Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει στην τελετή απονομής των βραβείων «Made in Greece 2019» της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Ο Γεώργιος Αυλωνίτης ήταν ομότιμος καθηγητής του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ενώ διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΟΠΑ (2012-2016).

H OTOE ναι μεν συμφωνεί αλλά απεργεί

Νέα 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας σε όλο τον κλάδο προκήρυξε η ΟΤΟΕ για την ερχόμενη Πέμπτη. Στόχος της, να αποτρέψει τις 24 απολύσεις των εργαζομένων στο RBU που δεν δέχθηκαν καμία από τις εναλλακτικές που τους πρότεινε η τράπεζα: να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό μετά την πώλησή του στην Intrum με τα ίδια δικαιώματα ή να ενταχθούν στην εθελούσια έξοδο ή να καλύψουν άλλες θέσεις που θα είναι διαθέσιμες στο δίκτυο της Πειραιώς. Το παράδοξο είναι πως η ΟΤΟΕ που καλεί σε απεργία είχε συμφωνήσει με το σχέδιο και τις εναλλακτικές προτάσεις της τράπεζας.

Η ελληνική οικονομία θα υπεραποδώσει

Η ελληνική οικονομία έχει πληρώσει ένα πολύ ακριβό οικονομικό και κοινωνικό τίμημα για τις συνέπειες της κρίσης χρέους, αλλά ανακάμπτει, σημειώνει η ING, τονίζοντας ότι το 2020 θα υπεραποδώσει στην Ευρωζώνη. Τα έως τώρα στοιχεία υποδηλώνουν πάντως ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναζητεί ένα πιο υγιές μοτίβο ανάπτυξης. Η ισχυρή ανάκαμψη της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης δεν έχει ακόμη «μεταφραστεί» στην εγχώρια ζήτηση. Οπως σημειώνει, το «πέρασμα» της ανάπτυξης από τις εξαγωγές στην εγχώρια ζήτηση αποδείχθηκε βραχύβιο. Οι επενδύσεις, τονίζει, παραμένουν το αδύναμο σημείο της εικόνας της και η κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζει καλά τη σημασία αυτού του παράγοντα. Η ING εκτιμά πως ο συνδυασμός των φορολογικών περικοπών και της βελτίωσης της απασχόλησης θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της ιδιωτικής κατανάλωσης το 2020. Ωστόσο δεν είναι βέβαιη ότι αυτά τα μέτρα θα είναι εξίσου αποτελεσματικά στην ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς επιβαρύνονται από τον περιορισμένο τραπεζικό δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή