Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/12/19)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επαφές Μητσοτάκη στη Φρανκφούρτη

Σε τιμητική θέση, στο ίδιο τραπέζι με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον προκάτοχό της Μάριο Ντράγκι, το απερχόμενο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Μπενουά Κερέ (προς τιμήν του οποίου ήταν το δείπνο), τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ και την επικεφαλής οικονομολόγο του ΟΟΣΑ Λορένς Μπουν, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές το βράδυ στη Φρανκφούρτη. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε και έναν δίλεπτο χαιρετισμό, όπως και οι κ. Κερέ και Κάρνεϊ. Το κλίμα ήταν αναμφίβολα θερμό, όπως φάνηκε και από το tweet της Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη, στο οποίο μιλάει για την «πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την οικονομία». Παρόντες στο δείπνο ήταν και οι κ. Πόουλ Τόμσεν και Ντέκλαν Κοστέλο, που μίλησαν με τον πρωθυπουργό. Στο περιθώριο των επίσημων επαφών, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τους Ελληνες εργαζομένους στην ΕΚΤ, που αριθμούν σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τους 250.

Στο υπ. Περιβάλλοντος τα πρώτα ηλεκτρικά Ι.Χ.

Το καλό παράδειγμα αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εκπαίδευση πολιτών και επιχειρήσεων για στροφή σε πράσινες δράσεις.  Ετσι προχωράει στην παραλαβή των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κάνει το πρώτο βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο Δημόσιο, αφού προσφέρει στους υπαλλήλους του δωρεάν χρήση ποδηλάτων, μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής, για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους και εφαρμόζει την ανακύκλωση σε όλες τις υπηρεσίες του για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο. Επιπλέον αποσύρει σταδιακά τα πλαστικά μιας χρήσης ενόψει της εφαρμογής  σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

Στον στολισμό της Αθήνας συμμετέχει και η ΔΕΗ

Tον εορταστικό στολισμό των οδών Χαλκοκονδύλη (από τη Μενάνδρου μέχρι την Τζωρτζ) και 3ης Σεπτεμβρίου (από την Ομόνοια μέχρι την Αγ. Μελετίου) ανέλαβε η ΔΕΗ. Η Επιχείρηση ανταποκρίθηκε έτσι στο κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

«Στη ΔΕΗ πιστεύουμε πως όλες οι γειτονιές έχουν δικαίωμα στα Χριστούγεννα και στη γιορτινή ατμόσφαιρα και η κοινωνική ευθύνη πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Γιώργος Στάσσης.

Αποχωρεί από Alpha Bank ο Δ. Μαντζούνης

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση τού μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. έως την 31η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μαντζούνης (φωτ.), κλείνοντας μια μακρά πορεία 46 ετών στην Alpha Bank. Ο κ. Μαντζούνης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην τράπεζα το 1973, το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής και από το 2005 έως το 2018 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος. Με βάση την ετήσια διεθνή δημοσκόπηση της εταιρείας Extel, το 2014, το 2016 και το 2018 ψηφίσθηκε πανευρωπαϊκά μεταξύ των 20 καλύτερων CEOs ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ το 2014 και το 2016 ως ο πρώτος καλύτερος και το 2018 ως ο δεύτερος καλύτερος CEO στην Ελλάδα. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας από το 1995.

Πρόταση για κοινές επενδύσεις σε ΑΠΕ

Επιστροφή κεφαλαίου 17 λεπτών ανά μετοχή αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση της «Τέρνα Ενεργειακή». Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την προοπτική συνεργασίας με τη ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης (φωτ.), αποκάλυψε ότι η Τέρνα Ενεργειακή έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια προτάσεις σε διαδοχικές διοικήσεις της ΔΕΗ για διάφορα επενδυτικά σχέδια, κυρίως για τη βέλτιστη αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού, και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα διοίκηση θα κινηθεί πιο εντατικά στην προσπάθεια κοινών επενδύσεων με τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Περιστέρης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι στο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος υπάρχει ρητή αναφορά στην αντλησιοταμίευση, σημείωσε ωστόσο ότι το κρίσιμο θέμα είναι να έρθει σύντομα το ρυθμιστικό πλαίσιο για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων. Αν δεν υπάρξουν μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην αντλησιοταμίευση, δεν θα μπορέσει η χώρα να πιάσει τους φιλόδοξους στόχους του ΕΣΕΚ για τις ΑΠΕ, κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή