Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/01/20)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρέχουν να υπογράψουν σύμβαση εργασίας

Τώρα… τρέχουν στον ΟΤΕ οι συνδικαλιστές να προλάβουν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση εργασίας. Το 1% που υποσχέθηκε η διοίκηση του ΟΤΕ στη βελτίωση της μισθοδοτικής τους κατάστασης έβαλε φωτιά στα… φρένα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδιώκουν συνάντηση ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Αν συμβεί αυτό, τότε θα πετύχουν η βελτίωση της μισθοδοσίας να ισχύσει από αυτό τον μήνα. Ορισμένοι ωστόσο αμφιβάλλουν αν θα είναι εφικτή η μεταβολή της μισθοδοσίας πριν από το τέλος του μήνα, ακόμη και εφόσον πραγματοποιηθεί η συνάντηση τη Δευτέρα, με δεδομένο ότι απαιτεί κάποιες ημέρες προετοιμασίας. Πάντως, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι γεμάτη για τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ. Πέραν της διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση, έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους συνδικαλιστικού της Ν.Δ. για το θέμα της ΣΣΕ στον ΟΤΕ. Ετσι θα κλείσει και ο κύκλος επαφών του προεδρείου της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.

Αργεί ακόμη η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

Μπορεί η πλειονότητα των αναλυτών να εκτιμά ότι η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης το 2020, ωστόσο η επενδυτική βαθμίδα είναι ακόμη μακριά. Η Citi εκτιμά ότι η χώρα θα αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα μεσοπρόθεσμα και σε διάστημα δύο έως τεσσάρων ετών, δηλαδή το 2022-2024, γεγονός που θα καταστήσει επιλέξιμους τους ελληνικούς τίτλους για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Εάν, φυσικά, υπάρχει το QE μέχρι τότε. Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

«Χλιαρή» κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Στην πληρωμή δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων τις δύο επόμενες εβδομάδες ελπίζουν οι έμποροι για αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Κατά την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων, που ολοκληρώνεται σήμερα, οι επιδόσεις από άποψη τζίρου αλλά και επισκεψιμότητας ήταν χαμηλές, καθώς το όποιο διαθέσιμο εισόδημα είχε δαπανηθεί την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Αύριο, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στην ΑΑΔΕ για ακόμη πέντε έτη ο Γ. Πιτσιλής

Επικεφαλής της ΑΑΔΕ θα είναι για πέντε χρόνια ακόμη ο Γιώργος Πιτσιλής. Η απόφαση που υπογράφει ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η ανανέωση της θητείας του Γιώργου Πιτσιλή έχει ιδιαίτερη σημασία. Τοποθετήθηκε επικεφαλής μιας υπηρεσίας, η ανεξαρτησία της οποίας δεν ενθουσίασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την αποφύγουν. Ο κ. Πιτσιλής επελέγη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αν και δεν είχε σχέσεις με τα δύο κόμματα που συγκυβερνούσαν τότε. Η θητεία του ανανεώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι επελέγη από την προηγούμενη. Θα το έλεγε κανείς και κανονικότητα ευρωπαϊκού τύπου.

Νέος διευθυντής Οικονομικών στη ΔΕΗ

Tο «καράβι» της ΔΕΗ εγκατέλειψε η γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Αλεξάνδρα Κονίδα, η οποία επί θητείας Παναγιωτάκη είχε κρούσει πολλές φορές το καμπανάκι για τις αντοχές της επιχείρησης. Επέλεξε να εργαστεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες στην HSBC. Tην αποχώρηση της κ. Κονίδα ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ, όπως και την τοποθέτηση στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρίδη (φωτ.). Ο κ. Αλεξανδρίδης προσχωρεί στη ΔΕΗ έπειτα από δεκαετή θητεία στον ΟΤΕ όπου εργάστηκε μεταξύ άλλων ως διευθυντής Εταιρικών Εργων. Εχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, MSc in Decision Modelling and Information Systems από το Brunel University UK και International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ΔΕΗ «ευχαριστεί θερμά την κ. Κονίδα για την πολύτιμη συνεισφορά της στην οικονομική διαχείριση της εταιρείας και της εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή