Ο ΔΗΚΤΗΣ (09/04/20)

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 40% η παραγωγή της «Βαρβαρέσος»

Δεν έχει αναστείλει πλήρως τη λειτουργία των εργοστασίων της η κλωστοϋφαντουργία «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία». Εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας, η εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί συμβόλαια πελατών της, λειτουργώντας το 40% της παραγωγικής της δυναμικότητας με το 33% του προσωπικού της. Η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο την 1η Απριλίου ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι έθεσε σε καθεστώς αναστολής μέρος των εργαζομένων της έως τις 30 Απριλίου 2020, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, εφαρμόζει ένα αυστηρό πλάνο δράσεων με πλαίσιο την καθοδήγηση και την πρόληψη του προσωπικού της σε θέματα αντιμετώπισης του ιού για την προστασία της υγείας των εργαζομένων της και των οικογενειών τους. Επίσης, η «Βαρβαρέσος» έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο συνέχισης των εμπορικών δραστηριοτήτων της, με στόχο να είναι συνεχώς δίπλα στους πελάτες της, προσαρμόζοντας το σχέδιο αυτό στις ανάγκες τους.

Δημιουργείται online μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να λανσαριστεί η νέα πλατφόρμα (elevategreece.gov.gr) για τη συγκρότηση ενός online μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, εάν κάποια νεοφυής εταιρεία έχει λάβει  χρηματοδότηση από επενδυτικά κεφάλαια θα μπορεί να εντάσσεται κατευθείαν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Δηλαδή περίπου 80 επιχειρήσεις θα μπορέσουν γρήγορα, με fast-track διαδικασίες, να ενταχθούν στο μητρώο των startups. Από την άλλη, θα υπάρχει και μία επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα μπορεί να διακρίνει εάν οι υπόλοιπες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο.

CEO στην Energean Oil & Gas ο Αγγελος Μαστραντώνης

Ο Αγγελος Μαστραντώνης, διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, αναλαμβάνει και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ελληνική θυγατρική Energean Oil & Gas του ομίλου Energean. O κ. Μαστραντώνης θα αντικαταστήσει τον κ. Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής καθίσταται ο δρ Κωνσταντίνος Νικολάου, ο οποίος αναλαμβάνει και καθήκοντα αντιπροέδρου με ευθύνη τον τεχνικό συντονισμό των projects και του χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα καθώς και τις σχέσεις με το ελληνικό Δημόσιο.

Ανοιχτό Μ. Παρασκευή το Εθνικό Τυπογραφείο

Η κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε απεικονίζεται στη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου. Για έκτη συνεχή εβδομάδα, με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η πρώτη φορά που λόγω πανδημίας έμεινε ανοιχτό ήταν την 29η Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου. Το Σαββατοκύριακο εκείνο δημοσιοποιήθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για την απαγόρευση των εκπαιδευτικών εκδρομών. Εκτοτε το Εθνικό Τυπογραφείο λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο και απ’ όσο φαίνεται θα εργαστεί και αυτό. Επίσης, με ΠΝΠ θα παραμείνει ανοιχτό –ίσως για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά– τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι ηγέτες θα πρέπει να δώσουν τη λύση

Είναι απίθανο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να μπορέσουν εύκολα να λύσουν ένα ζήτημα που βασικά δεν αφορά τις «τεχνικές» λεπτομέρειες των πιστώσεων του ESM, αλλά ένα πολύ πιο θεμελιώδες πολιτικό ερώτημα: κατά πόσον το χρέος που δημιουργείται ως απάντηση στην πανδημία είναι διαφορετικής φύσης και πρέπει να αξιολογηθεί με διαφορετικό τρόπο από το υφιστάμενο δημόσιο χρέος. Αυτή είναι η άποψη της Citi μετά και το ναυάγιο του Eurogroup της Τρίτης και εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών. Το καλύτερο αποτέλεσμα από το Eurogroup θα είναι να αναθέσει το όλο ζήτημα στους ηγέτες (το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) χωρίς να κλείσει την πόρτα σε οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων μιας πιο εμπεριστατωμένης αναμόρφωσης των όρων δανεισμού του ΕSM και, φυσικά, των κοινών ομολόγων. Η συζήτηση που πραγματικά έχει σημασία αυτήν τη στιγμή είναι σε επίπεδο ηγετών, τονίζει η αμερικανική τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή