Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/07/20)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμπανάκι» για την Ελλάδα

Στα νέα hotspots του κορωνοϊού τοποθετεί η Oxford Economics την Ελλάδα, χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου. Οπως τονίζει, οι νοτιο-ανατολικές χώρες της Ε.Ε. σημειώνουν πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων ανά κεφαλήν (με εξαίρεση τη Σουηδία). Αυτή αποτελεί μία ανησυχητική εξέλιξη τη στιγμή που πλησιάζει η κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καθώς αυτές οι οικονομίες βασίζονται στον τουρισμό. Μετά το αρχικό κύμα κρουσμάτων τον Μάρτιο και την επιβολή αυστηρών μέτρων περιορισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι χώρες πρέπει τώρα να ισορροπήσουν με προσοχή μεταξύ της άρσης των περιορισμών για την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και της διατήρησης παράλληλα του ποσοστού των νέων κρουσμάτων χαμηλό. Οπως προειδοποιεί η Oxford Economics, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά στη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Ρουμανία τις τελευταίες εβδομάδες, μαζί με μια μικρότερη αλλά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία.

Στους λογαριασμούς 12.823 δικαιούχων 103,8 εκατ. ευρώ

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 12.823 δικαιούχων του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 103,8 εκατ. ευρώ. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει το κρατικό δάνειο μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 73.627, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 588,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 89.123 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικοποίησης της αίτησης λήγει την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

«Φρένο» στην ισχύ από ενεργειακές κοινότητες

Πλαφόν στην ισχύ από ενεργειακές κοινότητες σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα θα θεσπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τροπολογία που θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Η τροπολογία θα προβλέπει επίσης την επαναφορά σε ισχύ αδειών έργων ΑΠΕ, που έληξαν. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε ο υπουργός, θα  αποκατασταθούν αδικίες που προκλήθηκαν λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

H SoftOne επεκτείνεται στην αγορά της Βρετανίας

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω συνεργασίας με τοπικό αντιπρόσωπο εισέρχεται η SoftOne, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia. Η είσοδός της στη βρετανική αγορά πραγματοποιείται μέσω της σύναψης αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία Smart Cloud Software με στόχο να αποτελέσει έναν ισχυρό cloud ERP Provider (υπηρεσίες cloud) και να συμβάλει στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού εγχώριων αλλά και ξένων επιχειρήσεων. Η συμφωνία υλοποιείται ήδη από τις αρχές Ιουνίου, με τις δύο εταιρείες να έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες προώθησης των cloud λύσεων της SoftOne στην τοπική αγορά.

Από το 2014 έπρεπε να είχε καταργηθεί

Επτάψυχος φαίνεται ότι είναι ο Οργανισμός Κωπαΐδας που συστήθηκε το 1953 και του οποίου η κατάργηση προβλέφθηκε, για πρώτη φορά, με νόμο του 2014 για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων. Εκτοτε δεν κατέστη δυνατή η κατάργηση του οργανισμού που έχει συνδεθεί με την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, αλλά, κατά βάση, είχε ως αντικείμενο την άρδευση του κωπαϊδικού πεδίου. Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η εκκαθάριση της κρατικής εταιρείας έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019. Ο στόχος όμως αυτός δεν επιτεύχθηκε, με αποτέλεσμα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνεται ο χρόνος περάτωσης της εκκαθάρισης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Με την ίδια απόφαση εντός της χρονιάς μέρος των ταμειακών διαθεσίμων του οργανισμού Κωπαΐδας ύψους 400.000 ευρώ θα μεταφερθεί σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Τμήμα του ποσού αυτού θα καλύψει και τα έξοδα εκκαθάρισης της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή