Ο ΔΗΚΤΗΣ (29/07/20)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή προσφυγή ομολογιούχων της MLS

Ανεστάλη η διεξαγωγή της προγραμματισμένης για χθες γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων της MLS, έπειτα από συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών του αιτήματος προσωρινής διαταγής. Το αίτημα κατατέθηκε εκ μέρους τεσσάρων ομολογιούχων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ανεστάλη και η μία εκ των άλλων δύο γενικών συνελεύσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Οι ομολογιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικούν αποζημίωση από την εταιρεία υποστηρίζοντας πως έχουν παραβιαστεί οι όροι της ομολογιακής έκδοσης και αφορούν τις εγγυοδοτικές δηλώσεις της εταιρείας, τα όσα δηλαδή έχει «δηλώσει υπεύθυνα» η MLS σχετικά με την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων. Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), τα εύρωστα μεγέθη της MLS έχουν στηριχθεί σε υψηλά, μη ρεαλιστικά, ποσά άυλων περιουσιακών στοιχείων που υπόκεινται σε αποσβέσεις. Επίσης, έχει παραβιαστεί ο όρος για τη διατήρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η ICAP έχει αποσύρει την πιστοληπτική διαβάθμιση της εταιρείας.

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ 

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.956 δικαιούχων του 2ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ποσό 519 εκατ. ευρώ. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 88.885, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση 1,209 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο έρχεται και 3ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, με στόχο να διατεθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο είναι ικανοποιημένοι γιατί το εν λόγω ποσόν ξοδεύεται αμέσως στην αγορά ή στην πληρωμή φόρων, όπως λένε.

Η Orilina δεν αγόρασε μετοχές της Lamda 

Απάντηση για τη δήθεν εμπλοκή της στην αγορά μετοχών της εταιρείας Lamda Development έδωσε χθες η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, το «όχημα» της Brevan Howard στον κλάδο των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.  Οπως ξεκαθάρισε, ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Development, «ουδέποτε κατείχε, ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας», κάτι μάλιστα που ισχύει και για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που επίσης προσωπικά δεν κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εισηγμένης.

Ανέπαφη θερμομέτρηση στο υπ. Ανάπτυξης 

Λαμβάνουν τα μέτρα τους στο υπουργείο Ανάπτυξης και εφοδιάστηκαν με νέο σύστημα θερμομέτρησης, το οποίο τοποθετήθηκε χθες στην είσοδο του υπουργείου. Πρόκειται για το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ανέπαφης και ταχείας θερμομέτρησης Smart Gate της εταιρείας Αlumil. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αlumil Γιώργο Μυλωνά. Οπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, «πρόκειται για την ελληνικής τεχνολογίας πατέντα της Αlumil –μιας ελληνικής εταιρείας με εξαγωγές και δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο–, που γρήγορα και με ακρίβεια μετράει τη θερμοκρασία και τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται σ’ έναν χώρο και εξασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια όλων των δημόσιων χώρων».

Υφεση ιστορικών διαστάσεων στην Ε.Ε.

Η πραγματική έκταση του οικονομικού αντικτύπου της πανδημίας στις οικονομίες αναμένεται να αποκαλυφθεί την Παρασκευή, σημειώνει η Société Générale, καθώς θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου στην Ευρωζώνη. Και όπως τονίζει, η ύφεση θα έχει ιστορικές διαστάσεις. Η γαλλική τράπεζα αναμένει μια πρωτοφανή πτώση περίπου 13% σε τριμηνιαία βάση στο ΑΕΠ της περιοχής, με τη Γερμανία να υπεραποδίδει (-7%) και την Ιταλία και την Ισπανία να σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις (-16,9% και -18,5% αντίστοιχα). Ωστόσο, τα στοιχεία θα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα περιορισμού και θα καλύψουν την ανάκαμψη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές οικονομίες, με τη Γαλλία, ακολουθούμενη από την Ιταλία, να ηγούνται και τη Γερμανία και την Ισπανία να υστερούν. Είναι ενδιαφέρον ότι οι χώρες της Ευρωζώνης, τουλάχιστον προς το παρόν, ξεπερνούν τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στη φάση ανάκαμψης. Η τράπεζα προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι παραμένουν, ειδικά μετά τη νέα έξαρσης των κρουσμάτων σε πολλές χώρες το τελευταίο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή