Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/08/20)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15.000 αιτήσεις για επιδότηση δόσης

Πάνω από 15.000 ήταν μέχρι χθες το μεσημέρι οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί για το  πρόγραμμα «Γέφυρα» του υπουργείου Οικονομικών που επιδοτεί τη δόση των δανείων τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία, επιβεβαιώνοντας το υψηλό ενδιαφέρον από δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση. Η πλατφόρμα στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους άνοιξε τη Δευτέρα και το υψηλό ενδιαφέρον αποτυπώθηκε από την πρώτη μέρα, κατά την οποία κατατέθηκαν 4.000 αιτήσεις. Η αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία είναι γεωμετρική, καθώς ισάριθμες σχεδόν αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη του Αυγούστου. Η μεγάλη ανταπόκριση σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αποδίδεται στη διευρυμένη περίμετρο κάλυψης των δανειοληπτών που παρέχει το νέο πλαίσιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς και η απλή και φιλική για τον χρήστη διαδικασία υποβολής της αίτησης, που δεν απαιτεί κανένα δικαιολογητικό. Τα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από το TAXIS με τη συναίνεση του οφειλέτη για άρση του φορολογικού του απορρήτου.

Υποβολή δηλώσεων για άδειες ειδικού σκοπού

Περιθώριο έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έχουν οι εργοδότες προκειμένου να υποβάλουν στο σύστημα «Εργάνη» τα σχετικά έντυπα της άδειας ειδικού σκοπού που έλαβαν οι εργαζόμενοί τους κατά τους μήνες Ιούνιο ή και Ιούλιο. Προσοχή όμως. Στην περίπτωση που η έναρξη της άδειας φροντίδας παιδιού έπεσε μέσα στο διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας, τότε αυτή μεταφέρεται μετά τη λήξη της αναστολής. Μάλιστα, η διαδικασία αυτή δεν στερεί από τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα τη δυνατότητα λήψης ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.

Η αύξηση της τηλεργασίας μπορεί να φτάσει στο 300%

Η τηλεργασία μπορεί να ξεκίνησε ως αναγκαίο κακό για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, ωστόσο τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, που γνωστοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι, μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300%, σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Η έρευνα βασίστηκε σε 9.000 διαδικτυακές συνεντεύξεις στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καμπανάκι» Moody’s για Τράπεζα Αττικής

Πιστωτικώς αρνητικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Αττικής ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, τονίζοντας πως οι ζημίες προ φόρων, που εμφανίζει εδώ και πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, ασκούν σημαντική πίεση στην κεφαλαιακή της βάση. Οπως σημειώνει ο οίκος, η τράπεζα εμφάνισε ζημίες ύψους 27,5 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο εν μέσω πιέσεων στην ποιότητα ενεργητικού και αυξημένων πιστωτικών ζημιών. Παράλληλα, προειδοποιεί πως η αδύναμη κερδοφορία της θα βρεθεί αντιμέτωπη με περαιτέρω προκλήσεις στο β΄ εξάμηνο του 2020 καθώς και το 2021, λόγω των κινδύνων που θέτει στην ελληνική οικονομία η κρίση του κορωνοϊού, οι οποίοι και θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τα αδύναμα επίπεδα κεφαλαίου της τράπεζας.

Με drones ο έλεγχος ραδιοσυχνοτήτων

Στην προμήθεια, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, πέντε τηλεκατευθυνόμενων πτητικών μέσων (drones), για την αποτελεσματικότερη εποπτεία του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Θα πρέπει να σημειωθεί πως το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων δεν αξιοποιείται μόνο για την ανάπτυξη δικτύων παροχής υπηρεσιών προς το κοινό, αλλά και για κλειστά δίκτυα που καλύπτουν τις ανάγκες επικοινωνίας των επιχειρήσεων (π.χ. εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ραδιοταξί κ.λπ.). Απαιτείται, λοιπόν, να μην υπάρχουν παρεμβολές στις συχνότητες που τους έχουν εκχωρηθεί, όπως και να διασφαλίζεται ότι τηρείται η νομιμότητα. Ως εκ τούτου, η προμήθεια drones που φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό θα επιτρέψει στην Αρχή να πραγματοποιεί ελέγχους προβλημάτων παρεμβολών σε οποιοδήποτε μέρος της επικρατείας. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το  συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 190.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή