Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/08/20)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης

Η πρόσφατη παρουσίαση προς τους αναλυτές της Inspired Entertainment, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογικού περιεχομένου για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και συνεργάτη του ομίλου ΟΠΑΠ, περιέχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα και την αγορά των παιχνιομηχανημάτων VLT. Η βρετανική εταιρεία, που έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας περισσότερα από 8.900 παιγνιομηχανήματα τύπου VLT, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς τυχερών παιγνίων παρουσιάζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 41%, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Inspired εκτιμά ότι το 2021 η ελληνική αγορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) σε όρους ακαθάριστων εσόδων (Win) θα έχει αξία 300 εκατ. ευρώ, μέγεθος που τοποθετείται σε 310 εκατ. ευρώ το 2022. To νούμερο αυτό δεν ξεπέρασε τα 284 εκατ. ευρώ το 2019 και είχε περιοριστεί σε 55 εκατ. ευρώ το 2017.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου

Ηρθε η ώρα και για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου, με την υποβολή των σχετικών ηλεκτρονικών αιτήσεων να έχει ξεκινήσει από χθες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, για τον μήνα Ιούνιο 2020. Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Αυξήθηκαν τα ανοιχτά ξενοδοχεία στη Ρόδο

Τα εν λειτουργία ξενοδοχεία στο νησί της Ρόδου δεν ξεπερνούσαν το 25% στις αρχές της τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, έχουν πλέον αυξηθεί στο 40%, ποσοστό που αντιστοιχεί ως επί το πλείστον στα καταλύματα τεσσάρων αστέρων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τοπικών φορέων. Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν μια κοινή και εν πολλοίς αναμενόμενη πρακτική λόγω των ιδιαίτερων, λόγω πανδημίας, συνθηκών: ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι αναγκασμένοι να περιορίσουν τον προγραμματισμό τους σε χρονικό ορίζοντα μόλις μερικών ημερών.

Πενία τέχνας κατεργάζεται

«Η αξιοποίηση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων για τις έκτακτες ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών που έχουν προκύψει από την ανάγκη αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, και όχι η προμήθεια μεταχειρισμένων λεωφορείων με leasing, όπως και η κατάργηση του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη συγκοινωνιακού έργου», είναι δύο από τις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού στα αρμόδια υπουργεία σε συνέχεια των εξαγγελιών της πολιτείας για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών. Βεβαίως η πρόταση έχει προφανές όφελος και για τα τουριστικά λεωφορεία που παραμένουν εν πολλοίς άεργα…

Η επιλογή της «Μαλαματίνα»

Μονόδρομος ίσως αποδειχθεί πως είναι, σύμφωνα με ορισμένες τραπεζικές πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση, η επιλογή της Symposium Cellars ως στρατηγικού επενδυτή στη «Μαλαματίνα». Και αυτό διότι, εξηγούν, τα μετρητά που έχει ήδη εξασφαλίσει αλλά και η πρόταση για ταχύτερη αποπληρωμή του τιμήματος αφενός ικανοποιούν τους πιστωτές και αφετέρου διασφαλίζουν πως δεν θα χαθεί η φετινή παραγωγή τρύγου, που θα αποτελούσε σοβαρότατο πλήγμα για τη λειτουργία της ιστορικής οινοποιίας Μαλαματίνα και αυτονόητα θα εκτροχίαζε το πλάνο αποπληρωμής των υποχρεώσεων που θα μείνουν μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού της στο πλαίσιο της συμφωνίας. «Ο τρόπος υλοποίησης της συμφωνίας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και ο επενδυτής που έχει έτοιμη τη χρηματοδότηση θα πάρει και τη “νύφη”», λένε οι ίδιες πηγές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή