Αλλαγές στην επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού

Αλλαγές στην επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κύριο διακύβευμα την υιoθέτηση ή μη ακόμα πιο φιλόδοξων στόχων για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής σε σχέση με αυτό του «20-20-20» ξεκινάει σήμερα η κρίσιμη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική με ορίζοντα το 2030. Η Ελλάδα κρατάει μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά της. Εχει εξάλλου θέσει η ίδια φιλόδοξους στόχους, όπως το να χαράξει ενεργειακή πολιτική με ορίζοντα 15ετίας. Στο πλαίσιο αυτό ορίστηκε, με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου η περίφημη επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού. Η επιτροπή είναι 11μελής με πρόεδρο τον Γ.Γ. Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκη. Ηδη πάντως στην αγορά γίνονται σχόλια περί «αμεροληψίας» λόγω της συμμετοχής του καθηγητή Κακαρά, ο οποίος είναι παράλληλα γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ). Αυτό που πληροφορούμαστε από το ΥΠΕΚΑ πάντως είναι ότι θα ακολουθήσει διορθωτική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει το όνομα του κ. Κακαρά.

Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας έχει θέσει ως προτεραιότητα το 2014 ο Ομιλος Φουρλή. Η εισηγμένη διαθέτει ακίνητο στα Οινόφυτα (το παλιό κέντρο logistics της Fourlis Trade), το μεγάλο ακίνητο της Πειραιώς, όπου μισθώνει καταστήματα σε τρίτους (Jumbo, Leroy Merlin, Dixons) και σύντομα θα μισθωθεί νέος χώρος στη Lidl και θα ανοίξει ένα ακόμη Intersport, ενώ τέλος διαθέτει το 50% του υπό κατασκευή εμπορικού κέντρου The Ring Sofia Mall. Σημειώνεται ότι το τελευταίο γειτνιάζει με το ΙΚΕΑ Σόφιας, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Danaos και θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο σύνολό τους τα μη λειτουργικά ακίνητα του ομίλου εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν αξία 50 εκατ. ευρώ.

Κόντρα στην κρίση

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί, οι οποίοι παρότι εξαρτώνται από τον εσωτερικό τουρισμό δεν τους έχει αγγίξει τόσο πολύ η κρίση. Μία τέτοια περίπτωση είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας όπου υπάρχει ζήτηση για δημιουργία νέων καταλυμάτων και για επεκτάσεις υφιστάμενων εγκαταστάσεων, όμως, οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε αναμονή ελλείψει τραπεζικής χρηματοδότησης. Επίσης, η αγορά αυτορρυθμίστηκε σε ό,τι αφορά την πάταξη του φαινομένου της παράνομης ενοικίασης βιλών ως τουριστικών καταλυμάτων. Πώς έγινε αυτό; Aπλά οι παρανομούντες νομιμοποίησαν την τουριστική λειτουργία των επιχειρήσεών τους κατόπιν συστάσεων των ιδιοκτητών που ήδη λειτουργούσαν νόμιμα τα καταλύματά τους.

Ευκαιρία για ανακωχή το ταξίδι στις Βρυξέλλες

Στην ίδια πόλη και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες βρίσκονται από χθες διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας. Μεταξύ αυτών οι κ. Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Αθ. Τσαυτάρης, που το τελευταίο διάστημα δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις, καθώς οι δύο τελευταίοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρώτος για τα φάρμακα και το γάλα. Δεν ξέρουμε εάν ο κοσμοπολίτικος αέρας των Βρυξελλών θα αμβλύνει τις διαφωνίες ή θα παραμείνουν «ξένοι στην ίδια πόλη».

Κατάσχεση 1.243 ακινήτων της Αντζιόλα Αρμελίνι

Στην κατάσχεση 1.243 ακινήτων ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι (φωτ.), κόρης ιδιοκτήτη μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, προχώρησε η ιταλική οικονομική αστυνομία, καθώς απέκρυψε εισοδήματα 2,1 δισ. ευρώ από 20 εταιρείες που φέρεται να είχε συστήσει στο Λουξεμβούργο. Οι φόροι που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, που βέβαια η κ. Αρμελίνι δεν είχε καταβάλει ποτέ, ανέρχονται σε 190 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα ακίνητα βρίσκονται στη Ρώμη, ενώ το… «χαρτοφυλάκιο» περιλαμβάνει και 3 ξενοδοχεία. Η εισοδηματίας κατηγορείται μαζί με έντεκα συνεργάτες της για παράνομη δράση με σκοπό τη φοροδιαφυγή. Η έρευνα σε βάρος της διήρκεσε έναν χρόνο και σύμφωνα με τις Αρχές συνέβαλε ώστε να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο από τη δεκαετία του 1990 και κατόπιν η Αρμελίνι εξαπάτησε το ιταλικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή