Καταβλήθηκαν επιδόματα σε 932 θανόντες

Καταβλήθηκαν επιδόματα σε 932 θανόντες

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Φεβρουάριο ανέρχεται σε 2,29 εκατ. ευρώ και για το πρώτο δίμηνο του 2014 σε 4,586 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται στο εύρος 500-1.000 ευρώ.Περίπου ποσοστό 30% στις κύριες συντάξεις γήρατος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.647.673 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των συντάξεων σε 4.437.245 εκ των οποίων οι 9.935 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος υπολογίζεται στα 939,74 ευρώ. O αριθμός των επιδοματούχων ανέρχεται σε 162.552 άτομα και η μηνιαία δαπάνη για επιδόματα τον Φεβρουάριο φτάνει τα 54,86 εκατ. ευρώ. Τα επιδόματα των συνταξιούχων λόγω γήρατος κυμαίνονται κυρίως στο εύρος 300-400 ευρώ. Η πλειοψηφία των δικαιούχων είναι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας. Αυτόν το μήνα από τη διασταύρωση του πληροφοριακού συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» και του ΑΜΚΑ προέκυψε η καταβολή επιδομάτων σε 932 θανόντες.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται από στελέχη της αγοράς να προετοιμάσουν εταιρείες υγιείς, οι οποίες είναι κερδοφόρες και ανήκουν στη μεσαία και κυρίως στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση ώστε να εκδώσουν εταιρικά ομόλογα στη νέα αγορά, που δημιουργήθηκε από το χρηματιστήριο. Οπως πληροφορείται η «Κ», πολλές εισηγμένες που δεν έχουν τη δυνατότητα –λόγω οικονομικών μεγεθών– να εκδώσουν εταιρικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές έχουν αποφασίσει να υποβάλουν αίτηση στην ελληνική. Σύμφωνα με δηλώσεις συμβούλων που έχουν αναλάβει τους φακέλους των εισηγμένων, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και δημιουργείται λίστα εταιρειών που αναζητεί διέξοδο στην έλλειψη ρευστότητας μέσα από τα εταιρικά ομόλογα.

Πρόστιμο για εκπρόθεσμους

Πρόστιμο 100 ευρώ θα πληρώνουν όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις συγκεντρωτικές πελατών – προμηθευτών. Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο για τις παραβάσεις εκπρόθεσμης υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, ανεξάρτητα από την περίοδο την οποία αφορούν, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για καταστάσεις πληροφοριακού χαρακτήρα από τις οποίες δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου. Σημειώνεται ότι από φέτος είναι υποχρεωτική η μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, αν και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μετατρέποντας τον μήνα σε τρίμηνο.

Ακίνητα για επενδυτές με «νεύρα από ατσάλι»

Επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μία φορά σε κάθε γενιά προσφέρει σήμερα η ελληνική αγορά ακινήτων, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο τονίζεται ότι οι χαμηλές τιμές λειτουργούν ως δέλεαρ για τους απανταχού εύπορους. Ωστόσο, η απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, χαρακτηρίζεται ως δραστηριότητα που απαιτεί επενδυτές με «νεύρα από ατσάλι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, καθώς το πολιτικό ρίσκο παραμένει υψηλό, ακόμα κι αν οι τιμές πολυτελών εξοχικών κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 40% κατά μέσο όρο κι έχουν πλέον ευθυγραμμιστεί με τις αντίστοιχες τιμές σε Τουρκία και Ισπανία.

Επιπλέον εννέα ακίνητα του Δημοσίου προς πώληση

Αλλη μία διαδικασία πώλησης εννέα ακινήτων –τέσσερα κτίρια και πέντε οικόπεδα– ξεκινά το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και για τα οποία τώρα το Ταμείο θέλει να επιλέξει ανεξάρτητο αποτιμητή της αξίας τους. Σε ό,τι αφορά τα προς πώληση κτίρια, τα τρία είναι τα πρώην ειρηνοδικεία του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, της Λίμνης Ευβοίας και της Ανδρίτσαινας, και το τέταρτο αφορά κτίριο στο κέντρο της Πάτρας. Τα προς πώληση οικόπεδα αφορούν έκταση 10 στρ. στον Ασωπό Λακωνίας, οικόπεδο 85,6 στρ. στην Τούζλα του Ν. Καβάλας, την ακτή Κουντουριώτη στην Κω (1 στρέμμα), οικόπεδο έκτασης 4,6 στρ. στους Αγ. Αναργύρους Αττικής και, τέλος, ένα οικόπεδο 41,5 στρ. στα Καλά Νερά Μαγνησίας. Παράλληλα, ολιγοήμερες καθυστερήσεις σημειώνονται σε κάποιους διαγωνισμούς πώλησης ακινήτων που είχε ξεκινήσει το ΤΑΙΠΕΔ στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή