Στη Βουλή οι όροι πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ

Στη Βουλή οι όροι πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με το σχέδιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης (φωτ.). Η πρώτη φάση αφορά τη διαδικασία προεπιλογής, ενώ η δεύτερη φάση -κατά την οποία ο επενδυτής θα πρέπει να υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας- θα ολοκληρωθεί με την επιλογή του προτιμητέου επενδυτή και την υπογραφή του συμφώνου αγοραπωλησίας και τη συμφωνία μετόχων. Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής πρέπει να έχει ίδια κεφάλαια με βάση τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις των τριών τελευταίων διαχειριστικών ετών 350 εκατ. ευρώ και άνω. Επίσης, θα πρέπει να έχει εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών την τελευταία 5ετία στην ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση υποδομών ενέργειας ή στη διαχείριση αντίστοιχων με του ΑΔΜΗΕ περιουσιακών στοιχείων.

Τουριστικοί πράκτορες από την Ελβετία επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Αθήνα, το Ναύπλιο και την Επίδαυρο. Το ταξίδι τους οργανώνεται με τη συνεργασία της Aegean Airlines και του tour operator L’ Atelier du Voyage και αποσκοπεί στην προσέλκυση εύρωστων οικονομικά τουριστών από την Ελβετία. Παράλληλα, το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία προγραμματίζει την εκτύπωση 3 θεματικών εντύπων προκειμένου να τα μοιράσει σε τουριστικές εκθέσεις που διοργανώνονται αυτό τον μήνα σε Μόσχα και Κίεβο. Το πρώτο αφορά τον τουρισμό πόλεων με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο τον θρησκευτικό τουρισμό και το τρίτο την ελληνική κουζίνα.

Πρωτιά για τα… ξυραφάκια

Δεν ήταν ούτε η φέτα ούτε το ελαιόλαδο, αλλά τα ξυραφάκια τύπου BIC το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ το 2013 με αξία εξαγωγών 106 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 κατά 25,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το ελληνικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη, δεύτερο εξαγώγιμο είδος ήταν για το 2013 οι επιτραπέζιες ελιές (101,86 εκατ. δολάρια και αύξηση 8,5%), στην τρίτη θέση τα φύλλα αλουμινίου (59,88 εκατ. δολάρια) και στην τέταρτη οι σωλήνες μεγάλης διατομής που προορίζονται για αγωγούς φυσικού αερίου (55,72 εκατ. δολάρια). Συνολικά οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2013 ανήλθαν στα 951,94 εκατ. δολάρια.

Ουδέν μεμπτόν με τα εμβάσματα Κικίλια

Mε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου για τα ποσά που εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον βουλευτή Βασίλη Κικίλια και ότι δεν προέκυψε εισόδημα που δεν είχε φορολογηθεί. Τα ίδια αντανακλαστικά περιμένουμε από το υπουργείο Οικονομικών και την πολιτική ηγεσία του να πράξει και για τους απλούς φορολογούμενους. Εκείνους που αρκετές φορές διασύρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χωρίς ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών να δείχνει την ίδια σπουδή.

43 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Altec από τον ΟΤΕ

Ενας νέος δικαστικός κύκλος αρχίζει στον ΟΤΕ. Την παραμονή της περασμένης Πρωτοχρονιάς, η Altec Telecoms υπέβαλε αγωγή ύψους 43 εκατ. ευρώ κατά του οργανισμού. Πρόκειται για μια αγωγή στρεφόμενη κατά πράξεων του ΟΤΕ που έλαβαν χώρα πριν από σχεδόν έξι χρόνια. Αφορά το κλείσιμο των κυκλωμάτων της ενάγουσας εταιρείας, που υλοποίησε ο ΟΤΕ με αφορμή τις υπέρογκες ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του οργανισμού. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την αγορά των τηλεπικοινωνιών και σηματοδότησε την απαρχή της συρρίκνωσης των εναλλακτικών παρόχων τηλεφωνίας. Τώρα η Altec Telecoms στην αγωγή της κατά του ΟΤΕ ζητεί την καταβολή 42,8 εκατ. ευρώ νομιμοτόκως για τη ζημία που της προκάλεσαν οι αποφάσεις του ΟΤΕ και οι οποίες τελικά την οδήγησαν στην πτώχευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή