Πυρετώδεις προετοιμασίες στις περιφέρειες για το ΕΣΠΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στις περιφέρειες για το ΕΣΠΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στο προεκλογικό κλίμα, πυρετωδώς εργάζονται οι περιφέρειες της χώρας για την υποβολή στο υπουργείο Ανάπτυξης των αρχικών σχεδίων που θα περιγράφουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις που θέτουν οι περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Ο λόγος δεν έχει παρά να κάνει με το γεγονός ότι τα χρήματα είναι πολλά και ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, και για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια θα τα διαχειριστούν απευθείας οι δεκατρείς περιφέρειες της χώρας. Η υποβολή των σχεδίων αναμένεται έως τα τέλη του μήνα και θα γίνει παράλληλα με την υποβολή στην Ε.Ε. από το υπουργείο Ανάπτυξης του τελικού σχεδίου του ΕΣΠΑ.

Ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης τη χαμηλότερη τιμή προκήρυξε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για τη συντήρηση και τεχνική διαχείριση του πρασίνου του ολυμπιακού πόλου του Φαλήρου, του Ολυμπιακού Κέντρου Ανω Λιοσίων και του Ολυμπιακού Κέντρου στο Γουδί. Ως προθεσμία υποβολής των προσφορών από τους ενδιαφερομένους έχει ορισθεί η 31η Μαρτίου. H διάρκεια της σύμβασης είναι για 18 μήνες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 9 μήνες.

Προσφορά για τα Praktiker

Στο καναδικό fund Fairfax περνάει η Praktiker Hellas με το τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 22 εκατ. ευρώ. Η εμπλοκή του εν λόγω fund στην πώληση της Praktiker Hellas ήταν αναμενόμενη, καθώς 9 από τα 14 ακίνητα στα οποία στεγάζονται καταστήματα της αλυσίδας ανήκουν στη Eurobank Properties, στην οποία η Fairfax συμμετέχει πλέον με 41,5%.

Πάντως, ένα από τα δύο καταστήματα της Praktiker στη Θράκη (διαθέτει ένα στην Ξάνθη και ένα στην Αλεξανδρούπολη) είναι πιθανό να κλείσει. Το 2012 η Praktiker είχε τζίρο 195,8 εκατ. ευρώ και κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ. Η πώλησή της, ωστόσο, ήταν αναγκαστική μετά την πτώχευση της Praktiker AG, μητρικής της Praktiker International, στην οποία ανήκει και η Praktiker Hellas. Πρόσφατα, για τους ίδιους λόγους πουλήθηκαν οι Praktiker Ρουμανίας, Oυκρανίας και Λουξεμβούργου.

Σύμβαση ενός έτους με τη Βιοχάλκο υπέγραψε η χρηματιστηριακή εταιρεία Μerit, αναλαμβάνοντας την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή επί της μετοχής της Viohalco S.A. Από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 θα αρχίσει την ειδική διαπραγμάτευση επί των κοινών εισηγμένων μετοχών της Viohalco S.A., η οποία είναι υπό διαπραγμάτευση και στο Euronext των Βρυξελλών.

Ανυπόστατες κατηγορίες

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η διοίκηση της εταιρείας Ακτωρ τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει η αντιπολίτευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και «ξέπλυμα» χρήματος, εν σχέσει με το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Demir Kapija–Smokvica. Σύμφωνα με την εισηγμένη, όλες οι συναλλαγές καλύπτονται από συμβάσεις και τιμολόγια, οι φόροι υπολογίζονται και πληρώνονται και όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος. Οπως αναφέρει η εταιρεία, «επιχειρείται να παρουσιαστούν ως ύποπτες συναλλαγές οι αποστολές χρημάτων των Ελλήνων εργαζομένων στις οικογένειές τους στην Ελλάδα».

Οι λογότυποι της Deutsche Telekom σε θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία

Στα χρώματα της Deutsche Telekom θα ντυθούν οι θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα της γείτονος χώρας, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται η μετονομασία της Romtelecom σε «Τ» (Τelekom) όπως είναι ο λογότυπος της γερμανικής εταιρείας για σταθερές επικοινωνίες και δίκτυα, ενώ η Cosmote Ρουμανίας θα μετονομαστεί σε «Τ-Μobile». Στελέχη του ΟΤΕ αρνούνται τη λήψη της σχετικής απόφασης από την πλευρά του οργανισμού, αλλά οι εφημερίδες της Ρουμανίας κάνουν λόγο για τη λήψη της σχετικής απόφασης από την πλευρά των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών Romtelecom και Cosmote Ρουμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή