Επιασε ήδη δουλειά στην Τράπεζα της Ελλάδος

Επιασε ήδη δουλειά στην Τράπεζα της Ελλάδος

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή θα βρεθεί αύριο ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την τοποθέτησή του στην κεντρική τράπεζα. Θα ακολουθήσει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου διοικητή και θα αναλάβει και τυπικά καθήκοντα. Πάντως, ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος και εργάζεται κανονικότατα.

Οι δύο μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στη θητεία του ο νέος διοικητής είναι η νέα άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που διενεργεί η ΕΚΤ στο πλαίσιο της τραπεζικής ενοποίησης, καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέτωπο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Τις επόμενες

ημέρες αναμένεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει τη μία εκ των 2 νέων εισαγωγών επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο για πρώτη φορά μετά το 2009. Πρόκειται για το ενημερωτικό δελτίο της Algae Farms, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων καυσίμων. Και θα ακολουθήσει το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, που δραστηριοποιείται στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης μέχρι την Παρασκευή η Motor Oil θα υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημόσια πρόταση για την Cyclon Ελλάς, με στόχο να οδηγήσει τη μετοχή εκτός του χρηματιστηρίου εφόσον συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 90%.

Αυτή τη φορά είναι σύμμαχοι

Στα δικαστήρια θα βρεθούν για μια ακόμη φορά η ΦΑΓΕ και η Chobani, αλλά όχι ως αντίδικοι. Δύο Αμερικανοί πολίτες κατέθεσαν μήνυση εναντίον των δύο γαλακτοβιομηχανιών, υποστηρίζοντας ότι αμφότερες παραπλανούν τους καταναλωτές. Με ποιο τρόπο; Κρύβοντας την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους και χαρακτηρίζοντας το γιαούρτι «ελληνικό». Μια ανάλογη υπόθεση πάντως απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα στην Καλιφόρνια, καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι οι καταναλωτές αγόραζαν το γιαούρτι βάσει των παραπάνω διατροφικών ισχυρισμών ή ισχυρισμών προέλευσης. Ας σημειωθεί ότι η ένδειξη 0% στο γιαούρτι σημαίνει 0% λιπαρά και όχι 0% ζάχαρη.

Οι παράπλευρες απώλειες του άστατου καιρού…

Τα τερτίπια του καιρού δεν έχουν μόνο ως συνέπεια τις συχνές αλλαγές διάθεσης, αλλά και τη μειωμένη κίνηση στους θερινούς κινηματογράφους, όπως επίσης και τη μείωση της ζήτησης σε μπίρες, αναψυκτικά και παγωτά. Αλλη μία κατηγορία που έχει πληγεί είναι αυτή των αντηλιακών. Οπως έλεγε χθες ο κ. Ν. Τσακαλάκης, επικεφαλής της Beiersdorf Hellas, τον φετινό Μάιο οι πωλήσεις αντηλιακών προϊόντων ήταν μειωμένες κατά 30% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2013.

Τα νέα για τον επικείμενο καύσωνα μάλλον χαροποίησαν τις εταιρείες καλλυντικών.

«Γενναία» μείωση του ΕΦΚ ζητούν οι βενζινοπώλες

Ως απαράδεκτες και εξοργιστικές για τους καταναλωτές και τους βενζινοπώλες, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) τις πληροφορίες που προέρχονται από το οικονομικό επιτελείο για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 8 με 10 λεπτά του ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, η ΟΒΕ ζητάει «γενναία» μείωση του συγκεκριμένου ΕΦΚ από την προσεχή χειμερινή περίοδο, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει επιστροφή των καταναλωτών στο πετρέλαιο και το κράτος θα στερηθεί και πάλι εσόδων, από λανθασμένους υπολογισμούς και πολιτικές. Πάντως, υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα η κυβέρνηση είχε θέσει το θέμα της συγκεκριμένης μείωσης και τελικά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Οπότε και μια μικρή μείωση μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή. Υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι δεν θα ξεφύγει και πάλι το λαθρεμπόριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή