Χαλάρωση λόγω της παράτασης

Χαλάρωση λόγω της παράτασης

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά η νοοτροπία δύσκολο. Την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως τις 14 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, λόγω του μεγάλου πλήθους φορολογουμένων που δεν είχαν ανταποκριθεί στην αρχική προθεσμία (30 Ιουνίου). Ωστόσο, στο άκουσμα της είδησης όλοι χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα από εκεί που ο αριθμός των δηλώσεων που υποβάλλονταν ημερησίως την περασμένη εβδομάδα ήταν περίπου 160.000-180.000, ξαφνικά μειώθηκε δραματικά. Το Σάββατο υποβλήθηκαν 67.000 δηλώσεις, την Κυριακή 45.000 και χθες δεν πλησίασαν ούτε στις 100.000. Εως τώρα δεν έχουν υποβληθεί περίπου 1,5 εκατ. δηλώσεις και από το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιούν εγκαίρως ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία και όσοι δεν σπεύσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους θα αντιμετωπίσουν πλέον τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Σε έξοδο των δικαιωμάτων (ADRs) από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τερματισμό του συγκεκριμένου προγράμματος προχωράει η Coca-Cola HBC. Η έξοδος των ADRs προγραμματίζεται για τις 24 Ιουλίου 2014, ενώ ο τερματισμός του προγράμματος την 1η Αυγούστου 2014. Η εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, καθώς μόλις το 1,4% των μετοχών της είναι σε μορφή ADRs, αντιπροσωπεύοντας τους τελευταίους 12 μήνες μόλις το 1,3% του όγκου συναλλαγών στις ΗΠΑ. Πρωταρχική αγορά συναλλαγών της Coca-Cola HBC είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο οποίο εισήχθη η μετοχή της εταιρείας στις 29 Απριλίου 2013.

Σε αναμονή για τον ΕΝΦΙΑ

Καθυστερεί η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από το υπουργείο Οικονομικών. Η εκκαθάριση θα πρέπει να γίνει στις 18 Ιουνίου ώστε να υπάρχει χρόνος για τους φορολογουμένους έως το τέλος Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη δόση. Ωστόσο, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, διότι κάποια στοιχεία δεν είχαν περιληφθεί στο Ε9 (π.χ. το έτος ανέγερσης των ακινήτων) και όπως εξηγούν από το υπουργείο, «ή θα έπρεπε να βάλουμε τους φορολογουμένους να δηλώσουν πρόσθετα στοιχεία ή να βγει μια απόφαση με κάποιες παραδοχές προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση». Η εν λόγω απόφαση είναι έτοιμη, αλλά έχει «κολλήσει» στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα φόρο που θα φέρει τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ φέτος.

Κινητικότητα πριν από τη διεκδίκηση

Ενώ το ενδιαφέρον για τη Nova αυξάνεται, η διοίκηση της Forthnet αποφάσισε να συγχωνεύσει τις δραστηριότητες τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ετσι, σύμφωνα με απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο επιχειρήσεων, η Forthnet αποφασίστηκε να απορροφήσει τη Mutlichoice Media Holding ή Nova, όπως είναι η εμπορική ονομασία της. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Forthnet, η προτεινόμενη συγχώνευση θα βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητες, θα οδηγήσει σε οικονομίες κλίμακας, ενώ η ολοκλήρωσή της αναμένεται στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2014.

Προτροπή για αύξηση παραγωγής συμβολαίων

«Γεννήστε ασφάλειες» με ορθή πρακτική ήταν το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου της Εθνικής Αλέξανδρου Τουρκολιά (φωτο) στο συνέδριο πωλήσεων της εταιρείας, στο οποίο κάλεσε το δίκτυο να βγει «με δυναμικό τρόπο στην αγορά, σεβόμενο το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής και το brand name της εταιρείας. Στο συνέδριο ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Δημήτρης Δημόπουλος κάλεσε το παραγωγικό δίκτυο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά και στους καταναλωτές, θέτοντας ως στόχο τα 30 εκατ. ευρώ ως νέα παραγωγή ασφαλίστρων στα προγράμματα ζωής. Αναφέρθηκε επίσης στην κομβικής σημασίας ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας και μάλιστα πριν από την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, τονίζοντας πως ο μέτοχος ήταν και θα παραμείνει στο πλευρό της εταιρείας στην προσπάθειά της να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή