Ασφαλίζεται για αστική ευθύνη έναντι τρίτων το ΤΧΣ

Ασφαλίζεται για αστική ευθύνη έναντι τρίτων το ΤΧΣ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ιδιωτικό τομέα στρέφεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να καλύψει τη διοίκηση -στη φωτογραφία η διευθύνουσα σύμβουλος Αν. Σακελλαρίου- και το προσωπικό από τυχόν αστικές ευθύνες. Για τον σκοπό αυτό το Ταμείο προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για ασφαλιστικό συμβόλαιο, το οποίο θα ασφαλίζει τα μέλη της διοίκησής του από αστική ευθύνη έναντι τρίτων, μέχρι ποσό 50 εκατ. ευρώ. Το σχετικό θέμα ήρθε στην επιφάνεια από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κ. Ασημίνας Ξηροτύρη -Αικατερινάρη, με την οποία ζήτησε ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε διαβιβάζοντας στη Βουλή έγγραφο του ΤΧΣ το οποίο, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι: «Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, παρέχοντας την απαιτούμενη προστασία στη διοίκηση και τα στελέχη του και διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου στην υλοποίηση του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί».

30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση της Attica Bank για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 434 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι, αν όλα πάνε καλά, θα κληθούν να εγκρίνουν όχι μόνο την αύξηση κεφαλαίου, αλλά και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα καλύψει σημαντικό μέρος της αύξησης. Μία εβδομάδα πριν από τη συνέλευση, στις 22 Σεπτεμβρίου, θα έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επενδυτής που επέλεξε η διοίκηση της τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στηρίζει τα σχέδια της διοίκησης κι έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

«Μαντεύουν» ημερομηνίες

Μπορεί ακόμα να μην έχει μπει ο Οκτώβριος, ωστόσο το σίριαλ για το πότε θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ ξεκίνησε! Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται «πηγές», η πιο πιθανή ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων είναι η Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. Ωστόσο στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι άλλες πηγές θεωρούν πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναλυτών και της αγοράς ήταν ότι τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού stress test θα δημοσιοποιούνταν στις 17 Οκτωβρίου. Από πλευράς ΕΚΤ, πάντως, αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν μετά το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

Ηπιότερες τελικά οι ποινές σε ανασφάλιστους οδηγούς

Ελαφρότερες ποινές για όσους εντοπίζονται να οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα και συμμορφωθούν με την υποχρέωση να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους, επιφύλαξε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορμή για τη διορθωτική ρύθμιση ήταν τα προβλήματα που δημιουργούσε στους επαγγελματίες οδηγούς, αγρότες και ιδιώτες, η 6μηνη αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, του διπλώματος και των πινακίδων, περίοδος που έφτανε τους 24 μήνες σε περίπτωση που υπήρχε εμπλοκή σε ατύχημα. Ετσι θα επιστρέφονται νωρίτερα άδεια, δίπλωμα και πινακίδες με την πληρωμή του προστίμου και την απόδειξη πληρωμής του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Δύο σε μία οι γενικές γραμματείες του ΥΠΑΝ

Σε μία θα συγχωνευθούν από τον Νοέμβριο οι γενικές γραμματείες Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση για τον νέο οργανισμό του υπουργείου Ανάπτυξης, προκαλώντας αναστάτωση στους υπαλλήλους και ανησυχία στους γενικούς γραμματείς. Ο νέος οργανισμός προβλέπει για παράδειγμα μια διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών για όλο το υπουργείο, ενώ μέχρι σήμερα λειτουργούσαν δύο διαφορετικές διευθύνσεις, μία στην οδό Νίκης και μία στην Πλατεία Κάνιγγος. Αγνωστο παραμένει εάν ο νυν γ.γ. Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός θα αναλάβει τη διευρυμένη με την προστασία του καταναλωτή γραμματεία και εάν ο νυν γ.γ. Καταναλωτή κ. Γ. Στεργίου που είναι ταυτόχρονα και γ.γ. Βιομηχανίας θα διατηρήσει τελικά το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή