Μειωμένος σε 7.342 ευρώ ο μισθός του κ. Γ. Στουρνάρα

Μειωμένος σε 7.342 ευρώ ο μισθός του κ. Γ. Στουρνάρα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρεί το «κούρεμα», της τάξεως του 50%, στην αμοιβή του ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε να ακολουθήσει την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Γ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και αργότερα 30% από τις αποδοχές του. Ετσι ο καθαρός μισθός του διοικητή της ΤτΕ διαμορφώνεται σε 7.342 ευρώ τον μήνα. Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά ύστερα από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤτΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή.

Μετατίθεται για την 1η Οκτωβρίου η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για 130.000 δικαιούχους, με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής –κατατέθηκαν 259.718 αιτήσεις– καθυστέρησε ο έλεγχος των δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να προχωρήσει στη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης από τη 15η Σεπτεμβρίου στην 1η Οκτωβρίου. Αντιστοίχως, η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2015.

Πρόγραμμα στήριξης απόρων 330 εκατ. ευρώ

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τους απόρους, ύψους 330,6 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2014-2020, υπεβλήθη χθες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποβλέπει στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και βάσει του σχεδιασμού θα διανέμει υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης σε 62.000 νοικοκυριά (165.000 άτομα), καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω της διασύνδεσής του με το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστεί από το υπουργείο Εργασίας και το πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη», για 1.200 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, 480 από τα οποία θα ενταχθούν και σε εργασία.

Η Εθνική Ασφαλιστική ανακoίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή περιορισμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που θα αφορά περίπου 40 άτομα. Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επιδιώκει να επιταχύνει τη διαδικασία ανέλιξης του  ανθρώπινου δυναμικού  της, κινούμενη παράλληλα στο πλαίσιο της συνεχούς εξοικονόμησης πόρων.

Διαγράφονται οριστικά από το ταμπλό του Χ.Α.

Οι 29 μετοχές που είναι σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης αναμένεται να μειωθούν τουλάχιστον κατά τέσσερις το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Proton Bank και ΤBank) που θα διαγραφούν οριστικά, καθώς σήμερα δεν υφίστανται ως τραπεζικά ιδρύματα αφού έχουν απορροφηθεί από τις τέσσερις μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει, όμως, και τις υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν την κατηγορία υπό αναστολή, καθώς δύο εταιρείες έχουν πτωχεύσει, ενώ δέκα δεν εκδίδουν οικονομικά αποτελέσματα.

«Πρόσω» για την κατασκευή νέου προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά

Κάτι φαίνεται ότι κινείται στο θέμα της κατασκευής του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του τεχνικού συμβούλου για το εν λόγω έργο με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ποσοστό 95%. Με το έργο αυτό, το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος κρουαζιέρας της ανατολικής Μεσογείου και κύριο λιμάνι homeporting.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή