Πρώτη έξοδος «Σκλαβενίτη» από Αττική μέσω Mare West

Πρώτη έξοδος «Σκλαβενίτη» από Αττική μέσω Mare West

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Viohalco ανακοίνωσε χθες την έναρξη λειτουργίας στο πρώτο εξάμηνο του 2015 του εμπορικού πάρκου σε μία έκταση 15.000 τ.μ. στην περιοχή της Κορίνθου με την επωνυμία Mare West. Το εμπορικό πάρκο βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση εμβαδού 72.000 τ.μ., επί της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου και θα εξυπηρετεί την αγορά της ΒΑ Πελοποννήσου. Ηδη βαίνουν προς ολοκλήρωση οι συμφωνίες μισθώσεων για το 75% του Mare West, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης κάνει το πρώτο της βήμα εκτός Αττικής, μισθώνοντας κατάστημα 5.000 τ.μ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει σε ευρύ καταναλωτικό κοινό από την Κόρινθο, το Κιάτο, το Λουτράκι και το Αργος, καθώς και την ιδανική προβολή του στη θάλασσα και σε κεντρικό οδικό άξονα, το εμπορικό πάρκο Mare West απευθύνεται σε μια υπερτοπική αγορά.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για τη ρύθμιση των δανείων

Η επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει προς έγκριση στη Βουλή τη ρύθμιση για τα δάνεια με τη μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης προκάλεσε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μια πρώτη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Ν. Δένδια που την παρουσίασε, τους «γαλάζιους» βουλευτές και την αντιπολίτευση από την άλλη. Για «στημένο κακό θέατρο» έκανε λόγο η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Τι μας θέλετε εδώ; Ως διακοσμητικά στοιχεία;», διαμαρτυρήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την ακολουθούμενη διαδικασία. Για «πολιτικό φαρισαϊσμό» μίλησε από την πλευρά του ο κ. Ν. Κακλαμάνης (Ν.Δ.) σημειώνοντας πως πρέπει να καταγραφεί το ποιοι θέλουν και ποιοι όχι να συζητηθεί ένα θέμα που αφορά 160.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Φαίνεται τι θέλει η αντιπολίτευση: να μη συζητηθεί η τροπολογία για τα λεγόμενα “κόκκινα” δάνεια», συμφώνησε ο «γαλάζιος» Γ. Γεωργαντάς. «Δεν σκεφτόσαστε αυτούς που πήραν τα δάνεια; Δεν ντρεπόσαστε λίγο;», παρενέβη ο κ. Αν. Νεράντζης (Ν.Δ.).

Για άλλη μία μέρα

η ελληνική αγορά ομολόγων έδειξε τα προβλήματά της. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έφθασε στο 8,2% από 8,1% που είχε κλείσει την Παρασκευή, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, αλλά εξαιτίας των τεχνικών δυσλειτουργιών της αγοράς. Το ερώτημα είναι εάν στην αυριανή έκδοση εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας το επιτόκιο θα αυξηθεί σε σχέση με το 2% που είχε διαμορφωθεί τόσο στην αντίστοιχη δημοπρασία του Οκτωβρίου, όσο και σε εκείνη του Σεπτεμβρίου. Αν αυξηθεί, θα είναι άλλη μία ένδειξη ότι η Ελλάδα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να βγει στις αγορές.

Σε ισχύ το νέο οργανόγραμμα

Στον νυν γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό περνούν από σήμερα οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς τίθεται σε ισχύ το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης. Ετσι, ο κ. Γιώργος Στεργίου θα είναι πλέον μόνο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι ο τελευταίος θα εξακολουθήσει να χειρίζεται το θέμα των δανείων, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει στον σχεδιασμό των σχετικών ρυθμίσεων, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αμφότεροι οι συγκεκριμένοι γενικοί γραμματείς, άλλωστε, θεωρείται ότι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να «τρέχουν» το υπουργείο, καθώς βρίσκονται σε αυτό από το 2009.

Συμφωνούν σε περισσότερα από αυτά που διαφωνούν

Γνωρίζονται από παλιά και συμφωνούν σε πολύ περισσότερα από αυτά που διαφωνούν. Κατά συνέπεια, δεν ήταν δύσκολο να σπάσει ο πάγος και να αρθεί η όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί –ή υποτίθεται ότι είχε δημιουργηθεί– μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο γευμάτισαν χθες στην ΤτΕ (ψάρι και παγωτό είχε το μενού) και μίλησαν για όλα, τις τράπεζες, την πορεία της οικονομίας, τις διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή και την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας. Δεν ήταν ορόσημο η συνάντηση, γιατί θα τα ξαναπούν αρκετές φορές τους επόμενους δύσκολους μήνες και θα ξαναγευματίσουν επίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή