Μικρό καλάθι για αναβαθμίσεις

Μικρό καλάθι για αναβαθμίσεις

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 και 28 Νοεμβρίου αναμένεται η Fitch και η Moody’s αντίστοιχα να προχωρήσουν στη δημοσίευση των εκθέσεών τους για την ελληνική οικονομία και της αξιολόγησης που δίνουν για την πιστοληπτική της ικανότητα.

Πριν από κάποιους μήνες υπήρχε η αίσθηση στην αγορά ότι σε αυτές τις ανακοινώσεις θα μπορούσε να επέλθει μία αναβάθμιση της Ελλάδας, που ενδεχομένως να σηματοδοτούσε και το τέλος της κρίσης που διανύει η χώρα.

Ωστόσο, οι εξελίξεις δείχνουν ότι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι πως δεν θα πρέπει κανείς να περιμένει κάποια θεαματική κίνηση, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, από τους οίκους. Η πολύμηνη διαπραγμάτευση και η πολιτική κατάσταση καθιστούν στην παρούσα φάση αρκετά θετική μία αντίδραση σταθερότητας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια προχωρούν στη διανομή αφορολόγητων αποθεματικών που αναλογεί στο ποσό των 0,21 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα στις 15 Δεκεμβρίου 2014. Σημειώνεται ότι ο όμιλος είχε εγγράψει στα αποτελέσματα της χρήσης που έληξε στις 31/12/2013 πρόβλεψη γα φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 19% των σχετικών αποθεματικών. Με τη φορολόγηση αυτή εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση τόσο της εταιρείας όσο και των μετόχων. Σε επίπεδο δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών αργού και προϊόντων προκάλεσε ζημίες ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ λόγω αποτίμησης αποθεμάτων.

Προβολή  του Πεκίνου

Tη συνεργασία με Ελληνες τουριστικούς επαγγελματίες επιζητεί η Δημοτική Επιτροπή Προώθησης του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος του Πεκίνου, η οποία διοργανώνει αύριο στην Αθήνα εκδήλωση για την προβολή της κινεζικής πρωτεύουσας. Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, πραγματοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας της Επιτροπής. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, η παραδοσιακή κινεζική ιατρική θεματική ξενάγηση και οι παροχές της πόλης για αθλητικές δραστηριότητες και αναψυχή. Η Επιτροπή συνοδεύεται από εκπροσώπους της κυβέρνησης στον χώρο του τουρισμού, κινεζικών ταξιδιωτικών πρακτορείων και μέσων ενημέρωσης.

Κινεζικό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα

Πάνω από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Κινέζους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και να λάβουν πενταετή άδεια διαμονής στη χώρα μας είχαν τα στελέχη του Enterprise Greece στην πόλη Γκουανγκζού στην Κίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Στ. Ησαΐας και ο αρμόδιος γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Αγ. Συρίγος συναντήθηκαν ακόμη με εκπροσώπους των κυριοτέρων εξειδικευμένων γραφείων μετανάστευσης και συμμετείχαν επίσης σε συνέδριο επενδυτικής μετανάστευσης στο Χονγκ Κονγκ. Μένει να δούμε εάν το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε επενδύσεις.

Ισραηλινό ενδιαφέρον για τον αγωγό East Med

Την πρόθεση του Ισραήλ να συμμετάσχει στην κατασκευή του αγωγού East Med που σχεδιάζεται για να μεταφέρει στην Ευρώπη το αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, μέσω της Ελλάδας, έκανε γνωστή στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη (φωτ.) ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Σ. Σαλόμ.

Το ενδιαφέρον του Ισραήλ για τη συμμετοχή του στην κατασκευή του East Med εκφράστηκε σε συνάντηση που είχε ο κ. Μανιάτης στο περιθώριο της ενεργειακής διάσκεψης που διεξάγεται στη Ρώμη, με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Σαλό, τον Κύπριο Γ. Λακκοτρύπη και τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για θέματα ενέργειας, Μάριο Σέφτσοβιτς. Οπως μάλιστα μεταφέρουν κύκλοι του ΥΠΕΚΑ, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες κοινή επιστολή των τριών στον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ενεργειακή Ενοποίηση και τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., Κλαούντιο ντε Βινσέντι, για την οριτικοποίηση τριμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή