Η προϋπόθεση που θα κρίνει το μέλλον των ξένων επενδύσεων

Η προϋπόθεση που θα κρίνει το μέλλον των ξένων επενδύσεων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους εκπροσώπους επτά funds συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Κ. Σκρέκας (φωτ.) συνομίλησε με εκπροσώπους της Paulson & Co., της Calamos Investments, της Blackstone, της Citi, της Fortress Investment Group, του York Capital και του Monarch Alternative Capital (distress fund). Η Ελλάδα θεωρείται υψίστης προτεραιότητας για τους επενδυτές, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται στον τουρισμό, στις υποδομές, αλλά και στις ιχθυοκαλλιέργειες, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Το αν θα δούμε περισσότερες κινήσεις, πάντως, θα κριθεί και από τις πολιτικές εξελίξεις.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Αναβάθμιση στο «Α» από S&P

O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) αναβάθμισε χθες την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας σε «Α» από «Α-», αλλά υποβάθμισε τις προοπτικές της οικονομίας σε σταθερές από θετικές. Η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης για τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της ιρλανδικής οικονομίας. Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η ιρλανδική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό ρεκόρ 3,7% μεταξύ 2014 και 2016.

Εως τις 10 Δεκεμβρίου τα warrants της Alpha

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, θα μπορούν οι κάτοχοι warrants της Alpha Bank να ασκήσουν τα δικαιώματά τους για την αγορά μετοχών της τράπεζας. Πρόκειται για την τρίτη περίοδο άσκησης των δικαιωμάτων της τράπεζας και οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν 7,4 μετοχές της Alpha Bank προς 0,4686 ευρώ ανά μετοχή για κάθε warrant που διαθέτουν. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι έχουν ισχυρό κίνητρο να ασκήσουν τα δικαιώματά τους καθώς η μετοχή της τράπεζας στο χρηματιστήριο διαπραγματεύεται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών, στα 0,56 ευρώ, δηλαδή 20% υψηλότερα από την τιμή διάθεσης των μετοχών μέσω των warrants. Η μετοχή της Alpha είναι η μόνη που διαπραγματεύεται σε τιμή σημαντικά υψηλότερη της τιμής που πραγματοποιήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση το 2013. Υπενθυμίζεται πως η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται κάθε 6 μήνες.

Συμβολική κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, οι τευτλοπαραγωγοί. Διεκδικούν αποζημιώσεις για τους 20.000 τόνους τεύτλων που παραμένουν ασυγκόμιστα στα χωράφια, αλλά και για το πότε θα πληρωθούν από την εταιρεία για την παραγωγή που παρέδωσαν.

Η ανεξήγητη γερμανική αντίφαση…

Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι υπερβολικά επεκτατική, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι λίγη ώρα νωρίτερα η γερμανική κεντρική τράπεζα είχε μειώσει στο μισό την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2015 από το 2%, που εκτιμούσε τον Ιούνιο, σε 1% τώρα. Παράλληλα, αναθεώρησε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2014 από 1,9% σε 1,4%. Πώς γίνεται η ανάπτυξη να μειώνεται στο μισό και παράλληλα η νομισματική πολιτική να είναι υπερβολικά επεκτατική;

Επεκτείνεται ο έλεγχος για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Στις ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα με τη μορφή της παροχής υπηρεσιών, δηλαδή όχι με τη μορφή θυγατρικής εταιρείας, επεκτείνεται ο έλεγχος της εποπτικής αρχής σε ό,τι αφορά το νέο καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων για το αυτοκίνητο. Με έγγραφο που απέστειλε στις μητρικές τους εταιρείες, τους ζητάει να ελέγξουν το κατά πόσο εφαρμόζονται η κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης συμβολαίων, η πληρωμή των ασφαλίστρων από τον ασφαλισμένο πριν από την έκδοση του συμβολαίου και η υποχρέωση των εκπροσώπων τους να αποδίδουν άμεσα τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα στις εταιρείες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή