Στο τιμόνι του ΟΤΕ έως το 2018 ο Μ. Τσαμάζ

Στο τιμόνι του ΟΤΕ έως το 2018 ο Μ. Τσαμάζ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανανέωση της σύμβασης του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, για επιπλέον τριάμισι χρόνια, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του 2018, ενέκρινε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε με αυξημένη απαρτία (72,57%).

Το σώμα των μετόχων επίσης ενέκρινε: α) Τη σύναψη επιμέρους συμφωνιών (Service Arrangements) μεταξύ του ΟΤΕ, εταιρειών του ομίλου ΟΤΕ και της Deutsche Telekom και της Telekom Deutschland GmbH για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2015 στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης πλαισίου συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών» και β) την τροποποίηση/συμπλήρωση της απόφασης της 61ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 26/6/2013, για τη δέσμευση/διάθεση ποσού εκ των φορολογηθέντων αποθεματικών του ΟΤΕ για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της στη δράση του ΕΣΠΑ, ICT4Growth.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν αντιπαρατεθεί δημοσίως και μάλιστα πολύ έντονα. Ειδικά όταν ο ένας εκ των δύο συμπεριελήφθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ο λόγος για τους κ. Κορκίδη και Μίχαλο, προέδρους της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΑ, αντιστοίχως.

Το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου του υπουργείου Ανάπτυξης και ενώ ανέμεναν την άφιξη του πρωθυπουργού για την εκδήλωση σχετικά με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, οι δύο άνδρες είχαν πολύ εγκάρδια συνομιλία και μάλιστα σε πολύ χαλαρό ύφος.

Μάλλον δίκιο έχουν οι δημοσκόποι, που διαπιστώνουν συσπείρωση της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα.

Λείπει μόνο το ονοματεπώνυμο

Οι φωτογραφικές διατάξεις ποτέ δεν έλειψαν από την πολιτική ζωή και δη από τα κόμματα που βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, τέτοιου είδους διατάξεις συνήθως κατατίθενται στη Βουλή λίγο πριν από εκλογές. Ετσι, την περασμένη Δευτέρα σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλήφθηκε διάταξη για αποσπάσεις στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος (ΜΕΑ) στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη διάταξη αυτή αναφέρεται ότι επιτρέπεται να αποσπώνται στη ΜΕΑ ακόμη και εργαζόμενοι φορέων που δεν ανήκουν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα! Μένει να δούμε ποιος ή ποια θα αποσπαστεί προσεχώς στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Εναλλακτικές» μορφές πληρωμής τελών κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών προτρέπει τους φορολογουμένους να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική εντολή, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κ.λπ. Μάλιστα, δίνονται πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι αρκετές τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα μέσω web-banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Και αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες οι ουρές στις τράπεζες θυμίζουν τις παλιές εποχές με τις ουρές στις εφορίες.

Χαμένοι στη μετάφραση του Μνημονίου επί 7 μήνες

Επτά μήνες και κάτι χρειάστηκε στις ελληνικές υπηρεσίες για να προχωρήσουν σε μια «ανεπίσημη μετάφραση» της επικαιροποίησης του Μνημονίου που έγινε τον περασμένο Μάιο. Θα ήταν άσκοπο αυτή τη στιγμή να απαριθμήσουμε το τι έχει συμβεί από τότε έως τώρα. Σε γενικές γραμμές να αναφέρουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές, έχει γίνει ένας ανασχηματισμός, έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο, δεν έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έχει αποφασιστεί η ύπαρξη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στη μετά το Μνημόνιο εποχή. Επίσης, η Βουλή βρίσκεται σε διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών. Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο η μετάφραση του Μνημονίου να γίνεται πιο γρήγορα για να μπορούν να το διαβάσουν και όσοι δεν γνωρίζουν αγγλικά την ώρα που συμφωνείται και όχι έπειτα από πολλούς μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή