Προτιμά να μιλάει στα αγγλικά

Προτιμά να μιλάει στα αγγλικά

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεργάτες του Ελληνα υπουργού Οικονομικών που κυκλοφορούσαν τη Δευτέρα στους δημοσιογραφικούς χώρους του κτιρίου Justus Lipsius κατά τη διάρκεια του Eurogroup ήταν μαγνήτες για τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Τύπου, που διψούσαν για σταγόνες πληροφόρησης σχετικά με τη συνεδρίαση. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, μέλος του επιτελείου του κ. Βαρουφάκη (φωτ.) άρχισε να απαντάει στα αγγλικά στις ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων, που απαιτούσαν να έχουν προτεραιότητα και ενημέρωση στη μητρική. Το βράδυ, πάντως, στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βαρουφάκης εξάσκησε για μία ακόμα φορά τα εξαιρετικά αγγλικά του, απαντώντας τόσο στις ερωτήσεις των διεθνών όσο και των εγχώριων μέσων.

«H Iταλία και όχι η Ελλάδα είναι η πραγματική ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης», αναφέρει σε άρθρο της η Washington Post. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, «από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ, πριν από δεκαέξι χρόνια, η ιταλική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη μόλις του 4%, με επίδοση χειρότερη από εκείνην της Ελλάδας». «Τα προβλήματα αφορούν την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξεις μια καινούργια επιχείρηση, πολύ δύσκολο να την ενισχύσεις, αλλά και να απολύσεις προσωπικό. Κάτι που κάνει την οικονομία δυσλειτουργική σε ευνοϊκές περιόδους και καταδικασμένη σε εξαφάνιση όταν υπάρχει κρίση», αναφέρει, επίσης, η Washington Post.

Αλυσίδες που είναι παντού

Ισπανοί και Σουηδοί κατακτούν την Ευρώπη ή, τουλάχιστον, την ευρωπαϊκή αγορά του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έκθεση της Jones Lang LaSalle, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, η ισπανική Zara και η σουηδική H&M είναι οι μοναδικές αλυσίδες με παρουσία και στις 57 μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Στο κατόπι τους βρίσκονται δύο ακόμα γνωστές και στην Ελλάδα αλυσίδες, η Mango και η The Body Shop. Επιπλέον, όσες αλυσίδες διαθέτουν παρουσία σε τουλάχιστον 80% των αγορών της Ευρώπης, αυξήθηκαν από εννιά σε 13 σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Jones Lang LaSalle. Νέες προσθήκες ήταν η Starbucks, μαζί με τη Nespresso.

Σενάρια της Die Welt για… φθηνές διακοπές

Να καθυστερήσουν τις τουριστικές κρατήσεις τους για τη χώρα μας προτρέπει τους αναγνώστες της η γερμανική εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, με το σκεπτικό ότι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα χρήματα εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Η εφημερίδα αναφέρεται στο σενάριο να μην ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, εκτιμώντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση η χώρα μας θα βρεθεί σύντομα εκτός ευρώ. Πάντως, λίγες ημέρες πριν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, απέρριπτε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

Γαλλικό ένταλμα σύλληψης κατά στελεχών της UBS

Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τριών πρώην διευθυντών της ελβετικής τράπεζας UBS από Γάλλους δικαστικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα (απαγγελία κατηγοριών) σε βάρος της ελβετικής τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα φορολογικής απάτης και της επέβαλαν εγγύηση ρεκόρ 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές. Στην έρευνα αυτή, η τράπεζα είναι ύποπτη ότι συμμετείχε σε ένα σύστημα παράνομης αναζήτησης πλούσιων Γάλλων πελατών για να ανοίξουν λογαριασμούς στην Ελβετία, προκειμένου να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Οι Γάλλοι δικαστικοί εξέδωσαν τα εντάλματα σύλληψης τον Ιανουάριο, επειδή οι τρεις πρώην διευθυντές δεν απάντησαν σε μια κλήτευση, διευκρίνισε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή