Αμεσα τα ρεφλέξ των αγορών στο άκουσμα θετικών ειδήσεων

Αμεσα τα ρεφλέξ των αγορών στο άκουσμα θετικών ειδήσεων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η αντίδραση των αγορών στις πρώτες πληροφορίες ότι Ελλάδα και εταίροι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας. Με τις πρώτες θετικές πληροφορίες και ενώ το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου κάλυψε στη στιγμή τις απώλειες και πέρασε σε θετικό έδαφος, ξεπερνώντας μάλιστα το επίπεδο του 1,14, ενώ οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη πέρασαν σε θετικό πρόσημο. «Εκρηκτική» ήταν η αντίδραση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας -που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης- η οποία αντέδρασε με +22% στο άκουσμα των θετικών πληροφοριών για την επίτευξη συμφωνίας.

«Υπομονή και κατανόηση γι’ αυτό τον μήνα» ζητεί το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού από εκπροσώπους ξενοδοχειακών φορέων της Περιφέρειας που έχουν ζητήσει να συναντήσουν την κ. Κουντουρά, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα συναντήσεών της. Επίσης, η υπουργός όπως επισημαίνει το γραφείο της -πέραν των τουριστικών φορέων- θα συναντηθεί και με ιδιώτες γνώστες τουριστικών θεμάτων.

Το Skroutz έκλεισε τα 10 στην Ελλάδα

Την πρώτη  δεκαετία της έκλεισε η ιστοσελίδα αναζήτησης Skroutz. Το εγχείρημα μιας παρέας φίλων που ξεκίνησε ως χόμπι, εξελίχθηκε ραγδαία σε μία σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία απασχολεί πλέον 90 εργαζόμενους και στεγάζεται σε 1.100 τ.μ. στη Νέα Ιωνία. Από το 2013, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην Τουρκία (με το Alve.com) και σύντομα θα επεκταθεί και στην αγορά της Μ. Βρετανίας. Στο πέρασμα των ετών το Skroutz κέρδισε την προτίμηση των καταναλωτών ως ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας και σύγκρισης προϊόντων και τιμών. Πλέον, η ιστοσελίδα καταγράφει μηνιαίως πάνω από 13,5 εκατ. επισκέπτες και υποδέχεται περισσότερους από 4,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες. Η πρώτη έκδοση του Skroutz «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο τον Φεβρουάριο του 2005, επιδιώκοντας από την πρώτη στιγμή να γίνει σημείο εκκίνησης για τις online αγορές.

Επετεύχθη η συγχώνευση των εταιρειών ΟΤΕ και Voicenet. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου (ΓΓΕ) έδωσε την έγκριση για την απορρόφηση της Voicenet από τη μητρική εταιρεία, τον ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι τα διοικητικά συμβούλια των δύο επιχειρήσεων είχαν εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συστήματα εισροών – εκροών σε όλα τα ΕΚΟ

Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες της τις εγκαταστάσεις πανελλαδικά από τον Ιανουάριο του 2015 ανακοίνωσε η ΕΚΟ. Το πολύπλοκο αυτό έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία πολύ νωρίτερα από την εκ του νόμου προβλεπόμενη ημερομηνία, χάρη στη συνεισφορά των ανθρώπων μας. «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε καύσιμα ελεγμένα ποιοτικά και ποσοτικά μέσα από τις εγκαταστάσεις μας μέχρι και το πρατήριο, ώστε ο Ελληνας καταναλωτής να μπορεί να είναι σίγουρος για κάθε λίτρο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Ψυχογιός.

«Παράθυρο» να ξανανοίξουν όλες οι μονάδες του ΙΚΑ στην Αττική

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν όλες οι μονάδες του ΙΚΑ που έκλεισαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων – καταργήσεων περιφερειακών μονάδων, αφήνει η διοίκηση του Ιδρύματος. Επειτα από αντιδράσεις αλλά και εν αναμονή αλλαγών στη διοίκηση του Ιδρύματος, το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε να παγώσει τις διαδικασίες, να πραγματοποιηθεί διάλογος με τους εργαζομένους, τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Αλλά και μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, το τελικό σχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στο υπουργείο Εργασίας. Ετσι, κανείς δεν θα μπορεί να κατηγορήσει τη διοίκηση για… μονομερείς ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή