Εξετάζουν να κόψουν τη σύνταξη των άγαμων θυγατέρων

Εξετάζουν να κόψουν τη σύνταξη των άγαμων θυγατέρων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακούγεται ότι εκτός από τα προαπαιτούμενα που συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης υπάρχουν και χρυσές εφεδρείες που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε δεύτερη φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά αφορά στη σύνταξη που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες. Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της σύνταξης αυτής εφόσον απαιτηθεί, δηλαδή στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν πως σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση της σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες.

Την προοπτική

ίδρυσης ανεξάρτητου (από ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ) φορέα ασφάλισης υγείας του ομίλου ΔΕΗ, μέσω του οποίου θα παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιρειών του ομίλου και στα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη, συζήτησε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με τον επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η προκαταβολή για τη μονάδα της Πτολεμαΐδας 5 είναι διασφαλισμένη.

Ο ήλιος και η θάλασσα δεν αλλάζουν…

Να συνεχίσουν να κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας προτρέπει τους τουρίστες με χθεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Ευρωπαϊκών Τουριστικών Οργανισμών (ΕΤΟΑ). Η Ενωση θεωρεί αναμενόμενο το φαινόμενο της μείωσης των κρατήσεων από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, καθώς οι τουρίστες αγοράζουν σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τουριστικοί προορισμοί και καμία χώρα δεν δίνει καλή εντύπωση με τους ανθρώπους να κάνουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ προκειμένου να κάνουν ανάληψη μετρητών. Ομως τονίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μία πλήρως λειτουργική δυτική οικονομία υπηρεσιών. Παράλληλα, ενημερώνει ότι τα μουσεία υποδέχονται επισκέπτες, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοικτοί, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν αποθέματα και δέχονται πιστωτικές κάρτες κ.ά. Και προσθέτει σε ό,τι αφορά τη θάλασσα, τον ήλιο και τις παραλίες, ότι «παραμένουν αιωνίως στη θέση τους»…

Πολλά

ταξίδια στο εξωτερικό για να ανοίξουν νέες αγορές σχεδιάζουν αρκετοί πρόεδροι επιχειρήσεων. Η δραματική εικόνα των μηδενικών παραγγελιών στην εγχώρια αγορά λόγω capital controls ήταν το πιο ισχυρό επιχείρημα να ρίξουν όλο το βάρος πλέον στο εξωτερικό. Οπως λένε στα στελέχη τους «δεν αντέχεται άλλο αυτή η οικονομική ασφυξία».

Παρενέργειες και στην ενέργεια

Εκτός αγοράς κινδυνεύουν να βρεθούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας. Οι καταναλωτές δεν αποπληρώνουν λογαριασμούς, με αποτέλεσμα κάποιες εκ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να μην μπορούν να καλύψουν στο προβλεπόμενο διάστημα (4 ημερών) τις υποχρεώσεις τους προς τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) για αγορές ενέργειας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ΛΑΓΗΕ ετοιμάζεται ήδη να βγάλει από την αγορά κάποιες εταιρείες, καταγγέλλοντας τις συμβάσεις τους.

Και δεύτερη επένδυση «πάγωσε» ο ΟΠΑΠ μπροστά στις εξελίξεις

Ανακάλεσε την απόφαση να αποκτήσει κτίριο μεγάλη εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου. Πρόκειται για τον ΟΠΑΠ που είχε υπογράψει προσύμφωνο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την εξαγορά κτιρίου επί της Λ. Αθηνών, προκειμένου να μετεγκαταστήσει τις δραστηριότητές του. Ο οργανισμός φέρεται ότι ανέκρουσε πρύμναν την περασμένη εβδομάδα και ότι η αγορά δεν θα ολοκληρωθεί. Είναι η δεύτερη σημαντική απόφαση που ανακαλεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο ΟΠΑΠ. Η πρώτη αφορούσε την αναστολή του σχεδίου ανάπτυξης των παιγνιομηχανών (VLTs) στην Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή