Αιτήματα ξενοδόχων προς Κατσέλη, Σταθάκη

Αιτήματα ξενοδόχων προς Κατσέλη, Σταθάκη

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη (φωτ.), ζητάει η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων για την πρόληψη προβλημάτων που θα δημιουργηθούν σε σχέση με τις μεταχρονολογημένες επιταγές όταν ανοίξουν οι τράπεζες. Η Ενωση σημειώνει ότι υπάρχουν μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν πληρώθηκαν λόγω της τραπεζικής αργίας, και θα ζητηθεί η πληρωμή τους με το άνοιγμα των τραπεζών, χωρίς να υπάρχουν επαρκή υπόλοιπα από πολλές εταιρείες, καθώς μεταξύ άλλων έχουν μειωθεί τα εμβάσματα από το εξωτερικό. Παράλληλα, η Ενωση επισημαίνει στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη το θέμα της χρονοκαθυστέρησης έκδοσης βίζας σε Τούρκους τουρίστες από τις ελληνικές Αρχές στη γειτονική χώρα, με κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων διανυκτερεύσεων. Ετσι, ζητάει να δοθεί το δικαίωμα σε όσους Τούρκους τουρίστες το επιθυμούν, να έρθουν στην Ελλάδα με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας.

Τουλάχιστον δύο συσκέψεις έγιναν χθες για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου. Θεωρείται δύσκολο να ανοίξει το Χ.Α. ταυτόχρονα με τις τράπεζες. Στη πρώτη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών με τη διοίκηση του Χ.Α. Στη δεύτερη παρευρέθησαν στελέχη της εκκαθάρισης από τις τράπεζες και των χρηματιστηριακών εταιρειών. Η διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να γίνει αλλαγή του λογισμικού για να επιτραπούν συναλλαγές, αφού απαγορεύεται η εκροή κεφαλαίου λόγω capital controls και τα συστήματα δεν μπορούν να «διαβάσουν» αν οι πωλητές, δηλαδή αυτοί στους οποίους θα καταβάλουν το τίμημα οι αγοραστές, προέρχονται από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ευχάριστη έκπληξη

Μια διοικητική λειτουργία της ΔΕΗ κατά τα πρότυπα των πλέον σύγχρονων επιχειρήσεων περιέγραψε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, εκπλήσσοντας θετικά τους πάντες. Μίλησε για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ΔΕΗ – κράτους, με αποδέσμευση της επιχείρησης από όλο το πλέγμα ρυθμίσεων και πρακτικών που καταπνίγουν την επιχειρηματική της δραστηριότητα και ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου ώστε να λειτουργήσει με την αναγκαία επιχειρηματικότητα και αυτοτέλεια. Αναφέρθηκε επίσης στην εκπαίδευση των στελεχών, στην αναδιοργάνωση με περιορισμό των θέσεων διοικητικής ευθύνης και στον διαχωρισμό των managers από τους experts.

«Φρένο» από το ΣτΕ στη σύσταση της Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής

Ακυρώνεται τελικώς η σύσταση της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η σύστασή της επρόκειτο να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών κατά 829.000 ευρώ ετησίως και όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να ειναι σύμφωνη με το Μεσοπρόθεσμο. «Η απλή αναγραφή ότι η προκαλούμενη δαπάνη από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό και θα καλυφθεί από συγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν αρκεί για να κριθεί νόμιμο το διάταγμα», επισημαίνει το ΣτΕ.

Προχωράει η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από την Ergo

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που φέρουν τον όμιλο της Ergo να αποσύρεται από την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής προχώρησε ο γερμανικός όμιλος. Η διάψευση ήρθε με αφορμή τη φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα για την καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία ας σημειωθεί ότι είχε συναφθεί πέρυσι τον Αύγουστο. Ασφαλείς πληροφορίες αποδίδουν τη μη υπογραφή συμφωνίας στην καθυστέρηση που υπάρχει από την εποπτική αρχή της Ρουμανίας για την παροχή της έγκρισης που απαιτείται. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική διατηρεί θυγατρική στη Ρουμανία και αν και η εξαγορά από την Ergo δεν περιλαμβάνει και την εν λόγω εταιρεία, η απόσχιση απαιτεί την άδεια της τοπικής εποπτικής αρχής, η οποία αναμένεται. Στη σχετική ανακοίνωση η Ergo σημειώνει ότι συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο μέτοχος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή