Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε έξω καλά σε κάποιες περιπτώσεις

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε έξω καλά σε κάποιες περιπτώσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό πέτυχε πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πρώτη αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό προώθησης των πολιτικών ανταγωνισμού (competition advocacy) που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Δίκτυο Αρχών Ανταγωνισμού. Επιπλέον, στην τελευταία αξιολόγηση του Global Competition Review, η ελληνική Επιτροπή βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά με 3,5 αστέρια (το άριστα είναι τα πέντε αστέρια) και βρίσκεται πλέον πάνω από αρχές ανταγωνισμού χωρών όπως η Φινλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ελβετία. Τελικά, υπάρχουν περιπτώσεις που συνεχίζουμε έξω να πηγαίνουμε καλά.

Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ στην Ελλάδα. Οπως για παράδειγμα η φοροαποφυγή και γενικότερα οι προσπάθειες αρκετών να κοροϊδέψουν το ελληνικό Δημόσιο. Ενδιαφέρον έχουν οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τελωνειακούς υπαλλήλους τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας. Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά.

Ζητούν έκπτωση από τον ΟΛΠ

Την απαλλαγή ή την έκπτωση των χρεώσεων αποθήκευσης των εμπορευμάτων στο λιμάνι του Πειραιά έχει ζητήσει, με σχετικές επιστολές προς τον ΟΛΠ και τον ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), όπως επίσης και στη Διεθνή Ναυτική Ενωση, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι εισαγωγικές-εξαγωγικές εταιρείες που πλήττονται σοβαρά λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Βασ. Κορκίδης, επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας, θέτοντας το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, όπου μετέχει. Μάλιστα, η πρόταση αυτή έτυχε θετικής αποδοχής από τα υπόλοιπα μέλη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ι. Κούβαρη. Η σχετική απάντηση, όπως επίσης και το πιθανό ποσοστό έκπτωσης, εφόσον εγκριθεί το αίτημα, αναμένεται να διευκρινιστούν εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Toν απογαλακτισμό τους από έργα του ελληνικού Δημοσίου έχουν αποφασίσει οι περισσότερες εισηγμένες. Οπως ειπώθηκε σε πολλές γενικές συνελεύσεις, «τα δημόσια έργα αποτελούν δραστηριότητα “υψηλού ρίσκου”, μόνο για όσους διαθέτουν ρευστότητα, ικανή να απορροφήσει τυχόν πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου».

Στις 6 Αυγούστου οι επιδόσεις του ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ –όπως συνηθίζει άλλωστε– είναι από τις πρώτες εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που θα ανακοινώσουν και τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2015. Επέλεξε την ημέρα που εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ, δηλαδή στις 6 Αυγούστου, να δημοσιοποιήσει τις επιδόσεις του β΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης που αναμένονται με ενδιαφέρον. Ο οργανισμός λόγω της τραπεζικής αργίας δεν έχει καταβάλει το μέρισμα ύψους 0,072 ευρώ ανά μετοχή για τα κέρδη της παρελθούσας οικονομικής χρήσης. Μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις τράπεζες, θα υπάρξει ανακοίνωση για την καταβολή του.

Εκτακτες δράσεις προβολής του τουρισμού στο εξωτερικό

Κινητικότητα παρατηρείται στα γραφεία εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη δρομολόγηση δράσεων που θα ενισχύσουν την εικόνα του ελληνικού τουρισμού μετά τις επιπτώσεις που υπέστη από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας. Για παράδειγμα, το γραφείο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας θα συνεργασθεί εκτάκτως με δανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων με στόχο, όπως αποφασίστηκε, «την αντιμετώπιση των συνεχών οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και την τροφοδότηση των δανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με ειδήσεις και κατάλληλα μηνύματα όσον αφορά το ελληνικό τουριστικό προϊόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή