Ενα δείπνο με κύριο πιάτο την… ανακεφαλαιοποίηση

Ενα δείπνο με κύριο πιάτο την… ανακεφαλαιοποίηση

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη δείπνο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνάντησης στελεχών της Fairfax στην Ελλάδα. Στο δείπνο μετείχαν η Διοίκηση της Eurobank, ενώ ο επικεφαλής της Fairfax Πρεμ Γουάτσα (φωτ.) εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Eurobank και υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να στηρίξει την τράπεζα, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης. Ο κ. Γουάτσα είχε μακρά συνομιλία με τον διοικητή της ΤτΕ, όπου συζήτησαν για το φλέγον θέμα των επενδύσεων, για την κατάσταση στην οικονομία και, κυρίως, για τις προοπτικές που διαμορφώνονται.

Αρνητικά αποτελέσματα στην απασχόληση Σεπτεμβρίου, και δη στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων, όπως καταγράφεται από το σύστημα «Εργάνη», προεξοφλεί ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εκτιμώντας ότι θα είναι από τα χειρότερα της τελευταίας 15ετίας. Ο βουλευτής της Ν.Δ., μάλιστα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι παίζει «κρυφτούλι» με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς καθυστέρησε, και μάλιστα σημαντικά, η ανακοίνωση των στοιχείων.

Βοήθεια γένους θηλυκού από το ΔΝΤ

Διάφοροι σχετικοί και άσχετοι -κυρίως άσχετοι- επιχειρούν να προσδιορίσουν πότε θα αρθούν τα capital controls. Επειδή οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων εύκολα μπαίνουν -μια απόφαση Βαρουφάκη αρκεί- αλλά δύσκολα βγαίνουν και στην Ελλάδα τεχνογνωσία για το δεύτερο δεν έχουμε, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να καταφύγει στους ειδικούς. Τηλεφώνησε λοιπόν σε μια παλιά γνωστή, την κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ και της ζήτησε να του στείλει κάποιον τεχνοκράτη. Η κ. Λαγκάρντ ανταποκρίθηκε και τις επόμενες ημέρες φτάνει στην Αθήνα η κ. Αννα-Μαρία Κοκενίνε, που έχει μελετήσει το θέμα σε βάθος και σε αρκετές χώρες, όπως η Βραζιλία, η Κολομβία, η Ταϊλάνδη και η Κορέα. «Ελπίζω ότι μου στέλνεις την καλύτερη» πείραξε ο κ. Στουρνάρας την επικεφαλής του ΔΝΤ. «Οι γυναίκες είναι πάντα οι καλύτερες Γιάννη», απάντησε η κ. Λαγκάρντ.

Σαντορίνη, Νέα Υόρκη και Μάλτα βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Γάλλων ως προορισμοί κρουαζιέρας, σύμφωνα με ψηφοφορία που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Εκθεση Εταιρειών Κρουαζιέρας και τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού IFTM, η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι.

Ραντεβού στο Περού για το ασφαλιστικό

Στο Περού θα ταξιδέψει το νέο ασφαλιστικό μοντέλο, καθώς, πριν καλά καλά ανακοινωθεί στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των πιστωτών, και δη στην Ντέλια Βελκουλέσκου, στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, έχοντας στις αποσκευές του το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, θα συνοδεύσει στη Λίμα του Περού τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με στόχο να πείσει το Ταμείο για την αποτελεσματικότητα της νέας μεταρρύθμισης που προωθεί η Ελλάδα.

Κατά 20 φορές μειώθηκε ο τζίρος των χρηματιστηριακών από το 2004

Φυτοζωεί ο χρηματιστηριακός κλάδος και είναι ενδεικτικό ότι το 2014 οι συνολικές προμήθειες για τις ελληνικές χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρείες (ιδιωτικές και τραπεζικές ΑΧΕΠΕΥ) δεν ξεπέρασαν τα 25 με 30 εκατ. Μία δεκαετία πριν, το 2004, το σύνολο των προμηθειών προσέγγιζε τα 600 εκατ. Για τη φετινή χρονιά, βέβαια, όπου οι ΑΧΕΠΕΥ θα δουλέψουν 11 μήνες, καθώς τον Ιούλιο παρέμεινε κλειστή η αγορά, ο κλάδος είναι σε ημιθανή κατάσταση. Οπως πληροφορείται η «Κ», στις περισσότερες χρηματιστηριακές ο τζίρος πραγματοποιείται από 1 έως 3 μεγάλους πελάτες που κάνουν αναδιαρθρώσεις στα χαρτοφυλάκια τους, προσπαθώντας να πετύχουν έως το τέλος της χρονιάς κάποια μικρή θετική απόδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή