Νέος γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φρ. Κουτεντάκης

Νέος γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Φρ. Κουτεντάκης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης διορίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον κ. Νίκο Θεοχαράκη που είχε τοποθετηθεί από τον κ. Γ. Βαρουφάκη. Ο κ. Κουτεντάκης ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euroworking Group. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαράκης είχε απομακρυνθεί από τη διαπραγμάτευση όταν περιθωριοποιήθηκε και ο κ. Βαρουφάκης και είχε αναλάβει έκτοτε να εκπονήσει μελέτη για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοχαράκης δεν θα «πάει χαμένος», αφού θα αναλάβει τα ηνία του ΚΕΠΕ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος όρισε χθες και νέο γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων τον κ. Πέτρο Τριάρχη.

Την απόσπαση τεσσάρων οικονομολόγων και τεσσάρων νομικών από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ζητεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να καλύψει οργανικές θέσεις στη Μονάδα Εξυγίανσης Επιχειρήσεων Επενδύσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τα δικαιολογητικά της υποψηφιοτητάς τους έως και τις 13 Νοεμβρίου. Οσοι επιλεγούν θα εργασθούν για δύο χρόνια στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δικαιολογητικά όσοι δεν έχουν συμπληρώσει διετία στο Δημόσιο. Η επόμενη σημαντική απόφαση που θα λάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι εάν θα συνεχισθεί ή όχι η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων στις τραπεζικές μετοχές, που λήγει στις 9 Νοεμβρίου 2015.

Μαθήματα αποταμίευσης

Σε 200 σχολικά συγκροτήματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στελέχη της Eurobank για να μεταδώσουν το μήνυμα της αποταμίευσης στα μικρά παιδιά. Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που πλέον βρίσκεται στον έλεγχο της Eurobank, έχει συνδεθεί στενά με τον θεσμό της αποταμίευσης, καλλιεργώντας για δεκαετίες την έννοια της αποταμίευσης στη χώρα μας. Οι πρωτοβουλίες του ομίλου για την αποταμίευση θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή με την επίσκεψη του αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου κ. Καλαντώνη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας.

Προστασία όσων αγοράζουν online πακέτα διακοπών

Tα πακέτα διακοπών που αποτελούνται από πτήσεις, ξενοδοχεία ή και ενοικίαση αυτοκινήτων και αγοράζονται διαδικτυακά σε μία συνολική τιμή ή μέσω συνδεδεμένων ιστοσελίδων, θα έχουν την ίδια προστασία με αυτά που αγοράζονται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων, σύμφωνα με σχετική οδηγία που υπερψήφισε, χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές διασφάλισαν ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν περισσότερες δυνατότητες να ακυρώσουν μία σύμβαση και να λαμβάνουν εκ των προτέρων σαφείς πληροφορίες σχετικά με το ποιος θα έχει την τελική ευθύνη εάν κάτι δεν πάει καλά.

Πειραγμένο λογισμικό από VW και σε πλοία

Οχι μόνο στις μηχανές αυτοκινήτων, αλλά και στις αντίστοιχες των πλοίων φαίνεται πως έχει προεκτάσεις το σκάνδαλο με το «πειραγμένο» λογισμικό της Volkswagen, εξέλιξη που δείχνει ότι ίσως η πρακτική παραπλάνησης των καταναλωτών από τις εταιρείες του κλάδου των μεταφορών να είναι βαθύτερη απ’ ό,τι φαίνεται. Οπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες, η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία I.M. Skaugen διεκδικεί αποζημίωση ύψους 45 εκατ. ευρώ από το ναυτιλιακό σκέλος της VW, την εταιρεία Man Diesel & Turbo, κατηγορώντας την για αλλοιωμένες δοκιμές επιδόσεων των μηχανών της. Η Skaugen αγόρασε έξι μηχανές πλοίων, οι οποίες εν τέλει καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα από τα ενδεικνυόμενα, με βάση τον 30ετή κύκλο ζωής των μηχανών. Πάντως, όταν κατασκευάστηκαν οι εν λόγω μηχανές (2002-2003), η Man Diesel δεν ανήκε ακόμα στη VW, καθώς η τελευταία πρωτοαπέκτησε μερίδιο συμμετοχής το 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή