Στην Golden Tree μερίδιο 25% της Wind Hellas

Στην Golden Tree μερίδιο 25% της Wind Hellas

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση μεριδίου 25% στη Wind Hellas προχώρησε η επενδυτική εταιρεία Golden Tree. Η τελευταία είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο, η οποία είχε εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind κατά την περίοδο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της (2010-11). Στη συνέχεια, το επενδυτικό fund διεύρυνε τη συμμετοχή του στη Wind, καθιστώντας την ίδια τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Η Golden Tree είναι από τα επενδυτικά funds που αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα και μέχρι τώρα έχουν επικεντρωθεί και σε άλλες τοποθετήσεις, πέρα από τον τηλεπικοινωνιακό τομέα.

Μετά τα Χριστούγεννα, πιθανότατα όμως πριν από το τέλος του χρόνου, θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ σε περίπου 640.000 δικαιούχους. Η καθυστέρηση στην καταβολή της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ απομακρύνει το ενδεχόμενο καταβολής του έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι το περιθώριο χορήγησης της δ΄ δόσης του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών είναι έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η… πρωτιά και το «κούρεμα» του ΕΣΠΑ

Επιχαίρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης για «την πρωτιά της Ελλάδος» να απορροφήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποδίδει «σε συντηρητικούς κύκλους το μπαράζ κινδυνολογίας για απώλεια πόρων του ΕΣΠΑ». Αν και στην ίδια δήλωση ομολογεί ότι η δήθεν επιτυχής απορρόφηση είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της Ε.Ε. για την κατάργηση της εθνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα και το κλείσιμο της περιόδου μόνο με τα κοινοτικά χρήματα, αποσιωπά το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ κατέληξε τελικώς μειωμένο κατά περίπου 5 δισ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του. Η μείωση από τα 23,8 στα 18,9 δισ. ευρώ είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων τον τελευταίο χρόνο και της απειλής να χαθούν και τα κοινοτικά χρήματα, και το μόνο που ίσως θα έπρεπε να τον παρηγορεί είναι ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2011 όταν είχε συμφωνηθεί ο περιορισμός της εθνικής συμμετοχής στο 5%.

Μεθαύριο Δευτέρα εκπνέει ακόμη μία προθεσμία που έχει δοθεί για την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) στις 5 εισηγμένες τραπεζικές μετοχές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσει για να αποφασίσει εάν θα παρατείνει την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων στους τραπεζικούς τίτλους έως το τέλος του έτους.

Κοστίζουν ακριβά τα παιχνίδια «μαϊμού»

Περί τα 25 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι χάνει ετησίως ο κλάδος κατασκευής παιχνιδιών στην Ελλάδα από την κυκλοφορία «μαϊμού» προϊόντων. Πρόκειται για ποσοστό που αντιστοιχεί στο 22,9% των συνολικών πωλήσεων και είναι από τα υψηλότερα στην Ε.Ε., σύμφωνα με σχετική μελέτη του Γραφείου Εναρμόνισης Εσωτερικής Αγοράς. Συνολικά στην Ε.Ε. υπολογίζεται ότι χάνονται κάθε χρόνο (διαφυγόντα έσοδα, φόροι και εισφορές) περί τα 2,6 δισ. ευρώ, καθώς και 13.169 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Καλό για όλους, λοιπόν, είναι ο σάκος του Αϊ-Βασίλη να περιέχει γνήσια παιχνίδια.

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνθηκαν χθες οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή του τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παίγνια που κατατίθενται στα πρακτορεία τους. Στην επιστολή που έστειλαν κάνουν λόγο για «άλλους σκοπούς», πέραν των δημοσιονομικών, όσων συνέλαβαν και επέβαλαν τη συγκεκριμένη φορολογία. Οι πράκτορες υπενθυμίζουν ότι στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί δύο φορές η επιβολή αντίστοιχου φόρου και απεσύρθη. Επίσης σημειώνουν ότι η φορολογία αυτή επιβάλλεται μόνο στη νόμιμη αγορά και όχι στην παράνομη ή/και στους προσωρινά αδειοδοτημένους παρόχους Internet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή