Συναντήσεις χωρίς ιδιαίτερη ουσία

Συναντήσεις χωρίς ιδιαίτερη ουσία

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας (φωτ.) ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Αμφότεροι, κατά την ανακοίνωση, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία του υφυπουργού για τη δημιουργία του Νησιού της Τέχνης και της Φιλοσοφίας, αποκαλούμενου και θερινού Νταβός. Το σχέδιο Μάρδα προβλέπει τη δημιουργία, σε ένα νησί, εθνικών εστιών πολιτισμού, συνεδριακού κέντρου, αιθουσών για παράλληλες συνεδρίες, ζώνης φιλοξενίας επισκεπτών. Οι εθνικές εστίες θα ανήκουν σε κάθε χώρα που θα αναλάβει και τη χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας. Αρα αυτό που ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων του κ. Μάρδα με εκπροσώπους κρατών. Το αν στηρίζει ή όχι το ΤΕΕ, το ΟΕΕ, η Κεντρική Λαχαναγορά ή όποιος άλλος ελληνικός φορέας ελάχιστη σημασία έχει.

Για μετά τις γιορτές έχει μεταθέσει το υπουργείο Οικονομίας τη δημοσίευση των προσκλήσεων για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, που αφορούν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και οι οποίες έχουν ανακοινωθεί ήδη από τον Οκτώβριο. Αν και η δημοσίευση των οδηγιών, με αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συγκεντρώνει κάποιος για να ενταχθεί στα προγράμματα, είχε ανακοινωθεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, η καθυστέρηση δεν αποφεύχθηκε. Μία από τις αιτίες είναι το γεγονός ότι δεν έχει επιλεγεί ακόμα ο ενδιάμεσος φορέας που θα «τρέξει» τη δουλειά, και το θετικό είναι ότι η προκήρυξη για τον σχετικό διαγωνισμό έχει βγει, αλλά η επιλογή του δεν θα αποφύγει και αυτή την καθυστέρηση.

Καθυστερεί η λίστα

Μία ακόμα υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση για το 2016 είναι να δημοσιοποιήσει λίστα με φοροφυγάδες. Στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επισπεύσουν τη διαδικασία πριν τους ενοχλήσουν ξανά οι πιστωτές. Το γιατί το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι για όλα τα θέματα, τα οποία ενδεχομένως ενοχλήσουν κάποιες ομάδες, πάντα παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση. Ενδεχομένως, ο νέος γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο κ. Γιώργος Πιτσιλής, να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο νέος γ.γ. Δημοσίων Εσόδων γνωρίζει την προκάτοχό του Κ. Σαββαΐδου από 20ετίας.

Ελληνικά νησιά διακρίθηκαν για την κουζίνα τους

Tρία ελληνικά νησιά περιελήφθησαν μεταξύ των είκοσι καλύτερων στον κόσμο για τη γαστρονομία τους σε σχετική λίστα που δημοσιοποίησε το περιοδικό Travel and Leisure. Η Σαντορίνη ανάμεσα στα είκοσι νησιά κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση, η Μύκονος στη δωδέκατη και η Κρήτη στη δέκατη όγδοη θέση. Τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν τα νησιά Ναντάκετ (Μασαχουσέτη), Αγιος Βαρθολομαίος (Καραϊβική) και Mάουι (Χαβάη). Η λίστα με τους είκοσι καλύτερους γαστρονομικούς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο διαμορφώθηκε με βάση τη βαθμολόγηση από τους αναγνώστες του περιοδικού.

Ενημέρωση καταναλωτών με καθυστέρηση μηνών

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Το σχετικό πλαίσιο θεσπίστηκε από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ σημαντικές αλλαγές που αφορούσαν την υποχρέωση επικαιροποίησης των δικαιολογητικών είχαν θεσπισθεί από τα μέσα Αυγούστου. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομίας, στο οποίο σημειωτέον υπάγεται και η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή, έλαμψε διά της απουσίας του σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των καταναλωτών. Στην ιστοσελίδα της ΓΓΚ παρατίθενται μόνο τα κείμενα των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων, η πλήρης κατανόηση των οποίων συχνά απαιτεί νομικές γνώσεις. Αντ’ αυτού περιορίστηκε χθες, τελευταία ημέρα του 2015, να εκδώσει μια καθησυχαστική ανακοίνωση περί επαρκούς προστασίας και από τον νέο νόμο Κατσέλη. Κατά τα άλλα, κόπτονται για τον καταναλωτή αναβιώνοντας το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή