Ανησύχησαν 3.639 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Ανησύχησαν 3.639 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα θα δουν στους λογαριασμούς τους τις συντάξεις τους 3.639 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, καθώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν καταβλήθηκαν την Παρασκευή. Οι συγκεκριμένοι είχαν οφειλές προς το Ιδρυμα και κανονικά θα έπρεπε να τους παρακρατηθεί το 1/4 του ποσού. Ωστόσο, ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα είχε ως αποτέλεσμα να μην τους πιστωθεί καθόλου σύνταξη. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η αναγκαία διόρθωση και τα ποσά θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, δεν υποκρύπτεται ταμειακό πρόβλημα. Αλλωστε, το οικονομικό πρόβλημα του ΙΚΑ δεν λύνεται με τη μη καταβολή σύνταξης σε 3.500 συνταξιούχους.

Τη θέση

της διευθύνουσας συμβούλου στην ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ Hellas αναλαμβάνει η κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, σε αντικατάσταση του κ. Μιγκέλ Γκομέζ, που αποχωρεί έπειτα από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Η κ. Πολιτοπούλου ήταν μέχρι και αυτή την εβδομάδα επικεφαλής στη διεύθυνση Καθυστερήσεων της Εθνικής Τράπεζας και προηγουμένως έχει εργαστεί σε αντίστοιχη θέση στη Eurobank, καθώς και στη μονάδα treasury της Eurobank, στην Credit Agricole, στη Mercedes Benz κ.α.

Κινητικότητα στα σούπερ μάρκετ

Τον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, επί σειράν ετών επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του βελγικού ομίλου Delhaize και διευθύνοντα σύμβουλο για τις δραστηριότητες της Delhaize στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φέρεται να έχουν βολιδοσκοπήσει για να αναλάβει τη διοίκηση του ομίλου «Μαρινόπουλος». Ο ίδιος σε ιδιωτικές συνομιλίες δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει ότι έχει δεχθεί πρόταση. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν του έχει γίνει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση, την ώρα που φέρεται να έχει δεχθεί συγκεκριμένες προτάσεις από το εξωτερικό. Εύλογα κάποιος θα αναρωτιόταν για ποιο λόγο ο κ. Μαχαίρας να δεχόταν να διοικήσει έναν ελληνικό όμιλο μικρότερου μεγέθους από ό,τι είχε συνηθίσει έως τώρα. Ολοι γνωρίζουν, πάντως, ότι στον κ. Μαχαίρα αρέσουν οι προκλήσεις. Και ποιος ξέρει; Μπορεί στο βάθος να υπάρχει και περαιτέρω συγκέντρωση στον κλάδο.

Στο σώμα

της γενικής συνέλευσης μεταφέρεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το θέμα των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Ασφαλιστική αντί του αναμενόμενου διοικητικού συμβουλίου. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης παραμένει, μέχρι νεωτέρας, ακόμη ανοικτή, όπως επίσης και το εύρος των διοικητικών αλλαγών στην εταιρεία.

Ασκήσεις ισορροπίας για ύφεση ή ανάπτυξη

Ως μάχη αντίρροπων δυνάμεων που ασκούνται στην ελληνική οικονομία περιγράφει η Eurobank τις σημερινές συνθήκες που επηρεάζουν την ανάπτυξη. «Εκτιμούμε ότι η πτώση της εγχώριας ζήτησης, π.χ. η συρρίκνωση των επενδυτικών δαπανών, υπεραντιστάθμισε την αύξηση των καθαρών εξαγωγών. Η τελευταία μεταβολή οφείλεται κυρίως στην ταχύτερη μείωση των εισαγωγών σε σχέση με τις εξαγωγές. Επιπρόσθετα –σε όρους ανάλυσης από την πλευρά της προσφοράς– εκτιμούμε ότι η μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας υπερκάλυψε την αύξηση της απασχόλησης». Ποια πλευρά θα νικήσει;

Αναζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις στους Δελφούς

Διεθνές φόρουμ με θέμα τις προοπτικές της Ελλάδας πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στου Δελφούς. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολιάστη.

Με τα προβλήματα της χώρας –αλλά και της Ευρώπης– να είναι πολλά και σημαντικά αυτή την περίοδο, όπως η προσφυγική κρίση και η ανοικτή αξιολόγηση του προγράμματος, που αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και νέα δημοσιονομικά μέτρα, θα ήταν ίσως χρήσιμο να υπήρχε σήμερα η Πυθία. Ετσι κι αλλιώς, ο χρησμός που θα έδινε δεν θα διέφερε πολύ από τις απαντήσεις που δίνονται έως τώρα στα παραπάνω προβλήματα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή