Στο αρχείο οι ποινικές διώξεις ΟΑΕΕ για ληξιπρόθεσμα χρέη

Στο αρχείο οι ποινικές διώξεις ΟΑΕΕ για ληξιπρόθεσμα χρέη

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εγκύκλιό του, ο ΟΑΕΕ παύει όλες τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί προς ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι οι σχετικές υποθέσεις τίθενται στο αρχείο, ενώ σε περίπτωση που έχουν εισαχθεί προς συζήτηση, αποσύρονται από τον εισαγγελέα. Για να μη χαίρονται, βέβαια, όσοι έχουν χρέη, μπορεί οι μηνύσεις να αποσύρονται, έρχονται όμως οι κατασχέσεις, καθώς οι υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο διαχειρίζεται πια τις διαδικασίες είσπραξης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως το τέλος του 2015 είχαν μεταφερθεί από τον ΟΑΕΕ οφειλές συνολικού ύψους 4,19 δισ. ευρώ, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει κυρίως περιπτώσεις οφειλετών με χρέη από 5.000 έως 15.000 ευρώ και από 40.000 ευρώ και άνω, ήτοι το 25% του συνόλου.

«Εκρηκτική» είναι η σχέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεριώτη με τους εργαζομένους στην Ανεξάρτητη Αρχή. Οι τελευταίοι σε ανακοίνωσή τους καταφέρονται κατά της άδικης απομάκρυνσης, με άρση της νόμιμης απόσπασης, του ταμία του σωματείου εργαζομένων στην ΕΕΕΠ. Επίσης κάνουν λόγο για μονομερή απόφαση του κ. Στεριώτη, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα κατάθεσης της άποψής του. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ έρχεται σε προστριβή με εργαζομένους και ειδικά με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και ο Σύλλογος Υπαλλήλων καταδικάζει κάθε είδους «απειλή και εκφοβισμό των μελών του».

Οι συμβουλές πληρώνονται

Δύο από τα πλέον έμπειρα στελέχη της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου βρέθηκαν χθες σε συνέδριο για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ: ο πρώην επικεφαλής της Ελαΐς – Unilever Hellas Σπ. Δεσύλλας και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Delhaize Κ. Μαχαίρας. Ο πρώτος είναι ήδη συνταξιούχος, ο δεύτερος θα παραμείνει στην Delhaize έως το τέλος Μαρτίου. Στο συνέδριο βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αντ. Παπαδεράκης, ο οποίος τούς πρότεινε να συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα για να τον συμβουλεύουν. Ο γνωστός για το αιχμηρό του χιούμορ κ. Μαχαίρας απάντησε στον κ. Παπαδεράκη: «Εγώ χρεώνω 4.000 ευρώ την ώρα και ο Δεσύλλας 5.000 ευρώ την ώρα».

Κραδασμοί στον τουρισμό από την τρομοκρατία

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες προκαλούν κραδασμούς στον παγκόσμιο τουρισμό. To Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανανέωσε τη προειδοποίησή του –με ισχύ έως τις 20 Ιουνίου– προς τους Αμερικανούς για τους δυνητικούς κινδύνους των ταξιδιών από και προς όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις στη Γηραιά Ηπειρο. Από τη πλευρά της, η Ενωση Ρωσικών Ταξιδιωτικών Γραφείων εκτίμησε ότι για τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες θα μειωθεί η τουριστική ζήτηση για περιηγήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ανοίγει τα επόμενα 24ωρα το Taxisnet

Με καθυστέρηση δύο μηνών ανοίγει τα επόμενα 24ωρα το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδίαζε φέτος η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet να ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στη χώρα μας. Και αυτό διότι, για να ξεκινήσει η διαδικασία, θα έπρεπε να ρυθμιστούν νομοθετικές εκκρεμότητες. Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δεν κατάφερε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει φέτος από την εκκαθάριση των δηλώσεων, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τον φόρο σε 6-7 μηνιαίες δόσεις, αντί σε 3 διμηνιαίες δόσεις (έως 31 Ιουλίου, 30 Σεπτεμβρίου, 30 Νοεμβρίου) που ισχύει σήμερα. Οι δανειστές δεν συμφώνησαν, και το πιθανότερο σενάριο είναι οι φορολογούμενοι να κληθούν να πληρώσουν και φέτος τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή