Θετική απάντηση ύστερα από καθυστέρηση 3 μηνών

Θετική απάντηση ύστερα από καθυστέρηση 3 μηνών

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση της επέκτασης στη σύμβαση παραχώρησης του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΔΑΑ και ενέκρινε την επιστολή-απάντηση του πρόεδρου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην επιστολή-πρόσκληση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα. Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο εξετάζει την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα, που λήγει το 2026, κατά 20 έτη. Οι Καναδοί μέτοχοι, που ελέγχουν το management στον ΔΑΑ, είναι «ζεστοί» για μια τέτοια επέκταση, και η απάντηση του κ. Ρουμελιώτη, παρότι καθυστέρησε τρεις μήνες, είναι τελικά θετική.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινάει από Δευτέρα με τους δανειστές. Οι αρχικές ελπίδες για συμφωνία έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Στελέχη και από τις δύο πλευρές, πάντως, επισημαίνουν ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε μία με δύο ημέρες διαπραγματεύσεων για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και δύο ημέρες έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι είναι αρκετές για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις

Από τα ευτράπελα στα τραγικά πέρασε η διαδικασία των δημοπρασιών για το μέτρο της διακοψιμότητας που υιοθετήθηκε για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στην ενεργοβόρο βιομηχανία. Η διαδικασία γίνεται μέσω δημοπρασιών από τον ΑΔΜΗΕ, στις οποίες και διαμορφώνεται η τιμή που αμείβονται οι συμμετέχοντες, βάσει των προσφορών για τα φορτία που μπορούν να διαθέσουν στο σύστημα, όταν κριθεί αναγκαίο. Στις δύο πρώτες δημοπρασίες συνέβησαν ευτράπελα, όπως να δεσμεύουν ισχύ και να διεκδικούν αμοιβή εργοστάσια που δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Στις αμέσως δύο επόμενες τα πράγματα εξελίχθηκαν σε τραγικά για τη βιομηχανία. Οι πρώτες προσφορές υποβλήθηκαν από τα πέντε ορυχεία της ΔΕΗ, και μάλιστα στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 5 ευρώ το μεγαβάτ, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί χαμηλή τελική τιμή αλλά και να αποκλειστούν μεγάλα εργοστάσια, όπως Σωληνουργεία Κορίνθου, ΜΕΛ-Χάρτου και Χαλκόρ.

Ανεστάλη χθες προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών Pc Systems, Πήγασος και ΑΕΓΕΚ. Οι δύο πρώτες φέρονται, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να μην ακολούθησαν τις διατάξεις των διεθνών λογιστικών προτύπων στις λογιστικές καταστάσεις του 2015. Η ΑΕΓΕΚ εκδήλωσε πρόσκαιρη αδυναμία δημοσίευσης αποτελεσμάτων.

To χειρότερο τρίμηνο της 10ετίας για NYSE

Ως το πιο ζημογόνο της τελευταίας δεκαετίας χαρακτηρίζεται το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για τις επιχειρήσεις του S&P 500. Tο 20% των εταιρειών του δείκτη θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της Wall Street, ενώ οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου δεν τόλμησαν καν να δημοσιοποιήσουν τις εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους. Ηδη, οι εκτιμήσεις 94 εταιρειών του S&P 500 απέχουν αρκετά από τις αντίστοιχες των αναλυτών της Wall Street, κάτι που σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις των επίσημων αποτελέσματων θα συνοδευτούν από… αναταράξεις στα χρηματιστήρια.

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ζητώντας να αποσυρθεί άρθρο στο σχέδιο νόμου για τους πρόσφυγες, που επιτρέπει στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ να υλοποιήσουν το έργο της μεταφοράς προσφύγων. Αυτή η μεταφορά, επισημαίνεται, αποτελεί αποκλειστικό έργο των τουριστικών λεωφορείων. Παράλληλα, η ΓΕΠΟΕΤ αιτείται την απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου που έχει εκχωρηθεί στα ΚΤΕΛ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έχει ζητηθεί και από τον ΟΟΣΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή