Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στην Τράπεζα της Ελλάδος

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγισμό ερωτήσεων από τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος δέχθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Τα στελέχη της ΤτΕ είχαν πολλές ερωτήσεις για τον κ. Μοσκοβισί –επικεντρώθηκαν σε δημοσιονομικά και νομισματικά θέματα–, στις οποίες απάντησε πολύ αναλυτικά. Παράλληλα μίλησε με θερμά λόγια για την άψογη συνεργασία του όλη αυτήν την περίοδο με τον διοικητή Γ. Στουρνάρα και το προσωπικό της ΤτΕ. Σε ό,τι αφορά την πορεία της αξιολόγησης, μαθαίνουμε ότι στη συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ επικράτησε αισιοδοξία για την έγκαιρη ολοκλήρωσή της, ωστόσο επισημάνθηκαν ορισμένα ζητήματα όπου υπάρχει δυστοκία, αλλά και κάποιες δηλώσεις-παρεμβάσεις που δημιουργούν ανησυχία για τον κίνδυνο νέων εμπλοκών και καθυστερήσεων.

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα αναλάβει την επεξεργασία ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων όσον αφορά τη λειτουργία των κεντρικών αγορών, προχώρησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης. Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να καταθέσει το πόρισμά της εντός 45 ημερών. Αν μη τι άλλο, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά τις συστάσεις που περιλαμβάνονται στην τρίτη εργαλειοθήκη ανταγωνισμού του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα ίδρυσης και ιδιωτικών χονδρεμπορικών αγορών.

H Pillarstone στην Αθήνα

Κάτι κινείται στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων ή τουλάχιστον σε αυτό προσβλέπει η Pillarstone, η οποία ανακοίνωσε την ενίσχυση του δυναμικού της στην Αθήνα. Ετσι, στο δυναμικό της εντάχθηκε ο Ηλίας Σακέλλης, ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη διαχείριση της πλατφόρμας της Pillarstone στην Ελλάδα, και ο Georg Stratenwerth, που αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού συμβούλου της ελληνικής πλατφόρμας και την εποπτεία των δραστηριοτήτων της Pillarstone στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο Alpha Bank και Eurobank ανακοίνωσαν την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την KKR Credit και την Pillarstone για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά Fraport στην Κέρκυρα

Νέα εμπόδια θέτει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) στην επένδυση της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια. Η Περιφέρεια δεν ενέκρινε χθες τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχουν υποβληθεί για το αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες της ΠΙΝ επισημαίνουν ότι «τα έργα (εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου) χωροθετούνται σε άμεση γειτνίαση και κατά ένα τμήμα εντός της ειδικής ζώνης διατήρησης του δικτύου Νatura 2000…». O δε περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται στα σχέδια της Fraport.

Δράσεις τουριστικής προώθησης της Αθήνας

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, κατά πληροφορίες, χθες στο υπουργείο Τουρισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και τουριστικών φορέων για τον συντονισμό των ενεργειών τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η συγκέντρωση κονδυλίων ανά φορέα για την από κοινού υλοποίηση δράσεων τουριστικής προώθησης. Ενα αντίστοιχο μοντέλο συνεργασιών προς όφελος του τουρισμού της πρωτεύουσας ακολουθείται ήδη με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων και την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής Αθηνών και Αργοσαρωνικού, με τη συνδρομή εταιρειών όπως η Aegean. Το θέμα είναι να πάρει σάρκα και οστά γρήγορα η σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου, για να μη χαθεί η περίοδος των Χριστουγέννων και να δεσμευθεί ανά φορέα, ΕΟΤ κ.λπ., το διαθέσιμο κονδύλι για συγκεκριμένες δράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή