Ερευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη σχετικά με τη ΔΕΗ ζητεί η Ν.Δ.

Ερευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη σχετικά με τη ΔΕΗ ζητεί η Ν.Δ.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και τέως υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για «στημένο» διαγωνισμό στη ΔΕΗ ζητεί με φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Νέα Δημοκρατία. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να την ενημερώσουν για το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεων Σκουρλέτη και να την «καλέσουν να πράξει τα δέοντα». Στον φάκελο περιλαμβάνεται το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, όπως αναμενόταν άλλωστε, προκήρυξε για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Κι αυτό, διότι αύριο, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Η λειτουργία των καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο την Κυριακή των Βαΐων και άλλες 7 Κυριακές τον χρόνο θεσπίστηκε το 2013. Και από τότε η ΟΙΥΕ προκηρύσσει κάθε φορά απεργία, δείχνοντας εξαρχής την αντίθεσή της.

1,2 δισ. από Fraport στο Δημόσιο

Πασχαλιάτικος «μποναμάς» 1,234 δισ. ευρώ ετοιμάζεται για το ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι την ερχόμενη Μεγάλη Τετάρτη, με πιο πιθανό η συναλλαγή να γίνει Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθεί το προκαταβαλλόμενο τίμημα από τη Fraport Greece για την ανάληψη του ελέγχου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ολη η Fraport είναι επί ποδός και το προσωπικό αναμένεται να κάνει Πάσχα στα αεροδρόμια. Θεσμικά έχουν κλείσει όλα τα βήματα που έπρεπε να έχουν γίνει, και πλέον μένει η ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής, που θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη ή το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, αν πάει κάτι στραβά. Από την άλλη, οι συνδικαλιστές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζουν τις μάχες οπισθοφυλακής.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί για μια επένδυση που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αεροδρομίων.

Μέχρι 3.000 ευρώ ήταν η αξία του χαρτοφυλακίου για την πλειονότητα των ενεργών επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Μάρτιο. Ενεργός θεωρείται ο επενδυτής που πραγματοποιεί τουλάχιστον μία εντολή τον μήνα. Μόλις 917 χαρτοφυλάκια είχαν αξία μέχρι 3 εκατ. (0,13% του συνόλου) και μόνο 976 χαρτοφυλάκια άνω των 3 εκατ. ευρώ (0,14%).

Ελεγχοι σε site κρατήσεων ταξιδιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε δράση κατά των παραπλανητικών ιστοτόπων ταξιδιωτικών κρατήσεων. Κομισιόν και Aρχές της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών δρομολόγησαν συντονισμένο έλεγχο 352 ιστοτόπων σύγκρισης τιμών και ταξιδιωτικών κρατήσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε. τον Οκτώβριο του 2016. Διαπιστώθηκε ότι οι τιμές δεν ήταν αξιόπιστες σε 235 ιστοτόπους, δηλαδή στα δύο τρίτα των ιστοτόπων που ελέγχθηκαν. Οι Aρχές ζήτησαν από τους σχετικούς ιστοτόπους να ευθυγραμμίσουν τις πρακτικές τους με τη νομοθεσία της Ε.Ε. για τους καταναλωτές.

Διαφήμιση στη Βιέννη για τουρισμό στην Καλαμάτα

Αίσθηση προκάλεσε σε Ελληνες που ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες στη Βιέννη γιγαντοαφίσα της αεροπορικής εταιρείας Νiki, τοποθετημένη κατά μήκος οδικού άξονα, που προτρέπει τους Αυστριακούς να ταξιδέψουν στην Κέρκυρα και στην Καλαμάτα. Μεγαλύτερη εντύπωση δεν έκανε τόσο η αναφορά στη Κέρκυρα, όσο στην Καλαμάτα, που πλέον χρόνο με τον χρόνο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών ως βάση για διαμονή αλλά και για ταξιδιωτικές εξορμήσεις στη Μεσσηνία. Στην ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, βέβαια, έχει βοηθήσει και η Costa Navarino, που επιμήκυνε τη σεζόν στον προορισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή