Την επιστροφή εισφορών διεκδικούν συνταξιούχοι

Την επιστροφή εισφορών διεκδικούν συνταξιούχοι

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή 2-3 δισ. ευρώ διεκδικούν από το κράτος συνταξιούχοι, λόγω των εισφορών υγείας που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως. Οι συνταξιούχοι ζητούν από τον ΕΦΚΑ να επιστρέψει τις επιπλέον εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις τους, καθώς επί σειράν ετών οι κυβερνήσεις εφάρμοζαν τον νόμο εσφαλμένα. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και, κατά συνέπεια, η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων. Εκτιμάται πως οι απώλειες για τους περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους είναι μεγάλες, δεδομένου ότι για κάθε συνταξιούχο φθάνουν έως και τις 3.000 ευρώ… Οι απόμαχοι της εργασίας, μέσω του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, πραγματοποιούν για το θέμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί στο Σύνταγμα.

Το επενδυτικό κρεσέντο της Cosco συνεχίζεται

Το επενδυτικό «κρεσέντο» της κινεζικής Cosco στην Ευρώπη συνεχίζεται. Ο κινεζικός όμιλος έχει εκπονήσει στρατηγική ανάπτυξης ενός δικτύου ευρωπαϊκών λιμανιών, για την προώθηση των κινεζικών προϊόντων στη Γηραιά Ηπειρο, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται, ασφαλώς, και το λιμάνι του Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό, την τελευταία διετία έχει αποκτηθεί σειρά λιμανιών τόσο στη Μεσόγειο (Τουρκία, Αίγυπτος) όσο και στη Βόρεια Ευρώπη. Χθες, η Cosco προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική κίνηση, αποκτώντας το 100% (κατείχε ήδη ποσοστό 24%) του λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων στο Ζεεμπρούγκε του Βελγίου από την ολλανδική APM Terminals.

Στη Φρανκφούρτη βρέθηκε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Στη Φρανκφούρτη βρέθηκε χθες επιτελείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, όπου, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕΤ για την καλύτερη ενημέρωση θεσμικών παραγόντων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές των τραπεζών. Στη χθεσινή συνάντηση ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και στην πρόοδο των σχεδίων μείωσής τους, όπως έχουν συμφωνηθεί με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Τέσσερα ξένα ριάλιτι γυρίζονται στην Ελλάδα

Σε δημοφιλή προορισμό για τα γυρίσματα ξένων ριάλιτι αναδεικνύεται η Ελλάδα, προς όφελος του τουρισμού. Από το περασμένο Σάββατο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των σκανδιναβικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ερμιονίδα (φωτ.), ημέρα έναρξης σουηδικού ριάλιτι, με τη συμμετοχή Σουηδών ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών. Επίσης, δύο ριάλιτι θα γυριστούν από σουηδικό κανάλι στα Χανιά και από αγγλικό κανάλι σε ελληνικό ξενοδοχείο. Επίσης, ριάλιτι που προβάλλεται διαδικτυακά θα γυριστεί στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά, που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Χάλκης.

Την Πέμπτη η υπογραφή πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να εγκριθεί η πώληση του 100% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στη Ferrovie dello Stato Italiane. Ολες οι εκκρεμότητες φέρεται να έχουν κλείσει και, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Φίλιππο Τσαλίδη, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, πιθανόν παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Ελλάδας και Ιταλίας, Αλέξη Τσίπρα και Πάολο Τζεντιλόνι, αντίστοιχα. Οι Iταλοί, πάντως, εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι από τα προβλήματα στις υποδομές του ΟΣΕ. Ειδικά η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες σε ξύλινα στηρίγματα σε τμήμα της γραμμής που βρίσκεται στη γέφυρα του Αξιού (Πολύκαστρο, Κιλκίς) προβλημάτισε ιδιαίτερα. Τέτοιου είδους υποθέσεις «παγώνουν» το μεταφορικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το οποίο κατά τον Αύγουστο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι η εταιρεία δρομολογούσε σχεδόν καθημερινά ένα συρμό από Πειραιά μέχρι Ειδομένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή