Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/10/17)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξάμηνη παράταση ρύθμισης οφειλών

Εξάμηνη παράταση δίνει ο ΟΑΕΔ στους οικιστές του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με οριστικά παραχωρητήρια, για να ρυθμίσουν τυχόν ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές τους. Ο αρχικός χρόνος υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληγε αύριο 25 Οκτωβρίου. Η παράταση δόθηκε έως τις 25 Απριλίου 2018, ώστε οι οικιστές να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. Προσοχή: Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώριση της αίτησής τους. Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθμίσεις οποιαδήποτε στιγμή έως την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους.

Θετική αξιολόγηση από Fitch για το ομόλογο της Εθνικής

Την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση, δεδομένης της αξιολόγησης της χώρας, εξέδωσε η Fitch για το καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας. Το ομόλογο, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, αξιολογήθηκε με «Β» από τη Fitch, ενώ παράλληλα ο οίκος σημείωσε ότι οι προοπτικές (outlook) είναι θετικές. Σύμφωνα με τη Fitch, η αξιολόγηση του ομολόγου ορίζεται με βάση το «ταβάνι αξιολόγησης» της χώρας, ενώ οι θετικές προοπτικές αντανακλούν τις θετικές προοπτικές της χώρας. Οπως σημειώνει, μία αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας θα οδηγήσει και σε αναβάθμιση του ομολόγου.

Ο «Τιτάνας» ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων

Πρεμιέρα για τα αποτελέσματα εισηγμένων το τρίτο τρίμηνο του 2017, που σημειωτέον δεν είναι υποχρεωτικά να δημοσιευθούν, καθώς δεν ελέγχονται από ορκωτό ελεγκτή, θα κάνει η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν» τη μεθεπόμενη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017. Θα ακολουθήσει ο ΟΤΕ στις 9 Νοεμβρίου και η Aegean Airlines μία μέρα αργότερα. Στις 14 Νοεμβρίου 2017 ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου ο ΟΠΑΠ και στις 21 ο όμιλος Fourlis. Το περυσινό εννεάμηνο μόλις 26 εισηγμένες (12,32%), σε σύνολο 211 εταιρειών, δημοσίευσαν εθελοντικά τα αποτελέσματά τους.

«Δύο ακτές, μία θάλασσα»

«Δύο ακτές, μία θάλασσα». Ο λόγος για την Ελλάδα και την Τουρκία και το Αιγαίο Πέλαγος που τις χωρίζει και τις ενώνει ταυτόχρονα. «Δύο ακτές, μία θάλασσα» είναι ο τίτλος του πάνελ στο οποίο θα συμμετέχει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου (φωτ.), στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Αιγαίου. Το φόρουμ πραγματοποιείται στη Σμύρνη αύριο 25 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου. Από την Ελλάδα αρχικά επρόκειτο να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ θα κηρύξει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

3.700 στρέμματα διαθέτει η ΔΕΗ σε αγρότες

Εκταση 3.700 στρεμμάτων αποκατεστημένων εδαφών στα ορυχεία του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρει η ΔΕΗ στις τοπικές κοινωνίες για την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα εφαρμοστεί από τους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης. Η διάθεση των εκτάσεων, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, γίνεται για 10 χρόνια στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγορών, Μισθώσεων, Ανταλλαγών και Δωρεών Ακινήτων. Η υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος θα συμβάλει και στην αύξηση θέσεων εργασίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε τη διάθεση στο ελληνικό Δημόσιο 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην ορυχείου Καμάνου, 700 στρεμμάτων στις εξωτερικές αποθέσεις του ορυχείου Αμυνταίου και 2.000 στρεμμάτων στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νοτίου Πεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή