Ο ΔΗΚΤΗΣ (28/02/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

3 εκατ. στη Rothschild για την έξοδο στις αγορές

Με 3 εκατ. ευρώ προβλέπεται να αμειφθεί η Rothschild για τις δύο εξόδους στις αγορές φέτος, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Οι έξοδοι πρέπει να αφορούν τίτλους διάρκειας άνω των 2 ετών. Η σύμβαση με τον όμιλο ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο. Πέραν της αμοιβής για την πρόσβαση στις αγορές, προβλέπονται 99.000 ευρώ για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ενόψει των αποφάσεων για την ελάφρυνση του χρέους, τον σχεδιασμό μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης του ελληνικού Δημοσίου, την πραγματοποίηση επαφών και την προβολή των επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης σε αυτήν, την ανανέωση της εμπιστοσύνης των αγορών κεφαλαίων, μέσω νέων εκδόσεων ομολόγων, αλλά και ετήσιων εντόκων γραμματίων.

Ηπιοι τόνοι στο ΣτΕ για τις Κυριακές

Σε χαμηλούς τόνους και με τους δικαστές να επικεντρώνονται σε νομικής φύσεως θέματα συζητήθηκαν χθες στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δύο προσφυγές για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Πρόκειται για τις προσφυγές των μικρομεσαίων εμπόρων – εμποροϋπαλλήλων και της McArthurGlen. Οι διάδικοι πρέπει να υποβάλουν υπομνήματα με τις θέσεις τους έως τις 8 Μαρτίου. Το 2014 σε ανάλογη υπόθεση που, τελικά, οδήγησε σε ακύρωση της σχετικής απόφασης, οι τόνοι στην Ολομέλεια του ΣτΕ ήταν υψηλοί και οι αναφορές στη θρησκεία ουκ ολίγες.

Απρόσκοπτη η λειτουργία των εταιρειών στα Σκόπια

Καμία αλλαγή ή εμπόδια από την κυβέρνηση των Σκοπίων δεν διαπιστώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν παραγωγική ή εμπορική δράση στη γειτονική χώρα. Οπως αναφέρουν στην «Κ» Ελληνες μάνατζερ που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ, όλο αυτό το διάστημα που το Σκοπιανό είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δεν έχει επηρεάσει τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, και προσθέτουν ότι και οι ελληνικές εταιρείες είναι συνεπείς ως προς την ανάπτυξή τους αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Θετικά τα νέα από Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες

Μετά τη διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας αλλά και του ορίου αξιολόγησης των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών την περασμένη Τετάρτη, η Moody’s συνέχισε χθες με τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Πειραιώς και της Εθνικής σε Caa3 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Caa3 των Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank. Επίσης, αναβάθμισε την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου των αντισυμβαλλόμενων (CRA) των Πειραιώς και Εθνικής σε B3 από Caa2, και των Alpha Bank και Attica Bank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε της Eurobank στο Caa2.

5.000 αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Τουλάχιστον 5.000 αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία υποβλήθηκαν τις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας, από τις οποίες οι 2.500 έχουν γίνει αποδεκτές. Το στοιχείο αυτό γνωστοποιήθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, κατά την ομιλία του στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου. Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος προέτρεψε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί και από τους αγρότες. «Πάνω από 150.000 αγρότες οφείλουν μέχρι 3.000 ευρώ και, κατά συνέπεια, με 36 δόσεις μπορούν να καλύψουν τώρα αυτήν την οφειλή, για να μην έχουν κενό ασφαλιστικού χρόνου, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά. Αρκεί, βέβαια, να ανοίξει και η εφαρμογή, καθώς μέχρι σήμερα, και λόγω της υποχρέωσης για πληρωμή και των εισφορών παρελθόντων ετών, η ρύθμιση των έως 120 δόσεων έχει ενεργοποιηθεί μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή